Riscuri si inechitati sociale in Romania (Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice)

PRP: 39,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,56 lei
Diferență: 6,39 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Volumul constituie o radiografie a sistemului romanesc de protectie sociala, ce resimte in prezent lipsa capacitatii de planificare integrata a politicilor si de implementare, monitorizare si evaluare a strategiilor sectoriale. Autorii propun solutii pentru revigorarea sistemelor de asigurari de pensii, de somaj, de asigurari de sanatate si a celui de beneficii si servicii de asistenta sociala. Sint abordate de asemenea teme precum educatia, migratia, disparitatile regionale si intergenerationale. Autorii pledeaza pentru politici sociale coerente, bazate pe evidente si pe indicatori de incluziune sociala, prin compararea situatiei autohtone actuale cu cea din trecut si din alte tari, prin elaborarea unui Pact Social National si prin constituirea unui Observator Social National.

Cuprins:

- Venituri, inegalitate, saracie
- Riscuri, vulnerabilitati si solutii pe piata muncii
- Sistemul de protectie sociala in Romania
- Servicii sociale
- Grupuri sociale cu risc ridicat de excluziune sociala
- Dezechilibre si procese demografice si teritoriale
- Concluzii si recomandariAUTOR: Marian Preda (coord.)
ANUL APARITIEI: 2009
NUMAR PAGINI: 408
FORMAT: 160x235

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.4151 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.