Relatii internationale. O scurta introducere

Relatii internationale. O scurta introducere
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Relatiile internationale au aparut ca disciplina de sine statatoare la inceputul secolului XX, pe masura ce cercetatorii si practicienii cautau sa inteleaga cauzele razboiului si conditiile pacii, intr-o maniera mai sistematica si mai coerenta. Insa fundamentele filozofice ale disciplinei se bazeaza pe secole de gandire in ce priveste natura umana, autoritatea politica si relatiile dintre comunitatile politice. In aceasta carte, Stephanie Lawson adopta o abordare contextuala si istorica de natura sa introduca studentii in temele centrale si perspectivele teoretice din studiul politicii internationale. Cartea examineaza in special institutia centrala a disciplinei– statul, explicand manierele in care acesta a fost influentat, si a influentat la randul sau, normele politice. Lawson abordeaza de asemenea probleme cheie ale lumii contemporane, precum securitatea sau insecuritatea, guvernanta globala, ordinea mondiala si impactul globalizarii asupra statului. Multitudinea de probleme pe care le cuprinde in zilele noastre acesta disciplina, precum si dezvoltarea unor noi abordari teoretice si o deschidere din ce in ce mai mare catre interdisciplinaritate, au facut din relatiile internationale un camp dinamic si semnificativ pentru intelegerea lumii contemporane. Aceasta carte este utila pentru studentii in stiinte politice si relatii internationale, de la nivel licenta sau masterat, precum si pentru cei interesati de afacerile internationale.

Continut:
Cap. 1 Sa facem cunostinta cu Relatiile Internationale

Cap. 2 Statele de-a lungul istoriei

Cap. 3 Secolul al XX-lea„pe scurt”

Cap. 4 - Dupa Razboiul Rece

Cap. 5 Securitatea si lipsa acesteia in lumea contemporana

Cap. 7 Statul si globalizarea

Cap. 8 Concluzie: O lume post-internationala?

REFERINTE

INDEX

Despre autor:
Stephanie Lawson este profesor de relatii internationale la Macquire University din Sydney, Australia. Cercetarile sale se concentreaza pe subiecte precum etnicitatea, cultura, nationalismul si democratia si combina abordarile comparative cu cele normative in studiul politicii globale.


Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 203

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0442 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.