Razboiul rece

PRP: 42,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,24 lei
Diferență: 10,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Numai acum, la mai bine de cincisprezece ani de la incheierea Razboiului Rece, suntem in masura sa gasim o perspectiva convingatoare care sa-l explice.

Cartea extrem de captivanta a lui John Lewis Gaddis prezinta intr-o maniera desavarsita nu numai ce s-a intamplat, ci si de ce de ce Uniunea Sovietica a reprimat brutal rebeliunea din Germania, Ungaria si Cehoslovacia; modul in care Kennedy si Hrućciov s-au confruntat in criza rachetelor din Cuba; de ce Nixon si Mao Zedong au cautat sa stabileasca relatii aparente de prietenie; in ce credeau la sfarsitul Razboiului Rece Ioan Paul al II-lea, Ronald Reagan, Margaret Thatcher si Mihail Gorbaciov.

Gaddis a folosit procese verbale de la intalnirile Biroului Politic Sovietic, conversatiile dintre diferiti lideri auzite si puse pe hartie de consilierii lor si, mai ales, spusele principalilor participanti la acest conflict aratand dincolo de orice indoiala ce gandea fiecare dintre ei. Gaddis dezvaluie dinamica interna a conflictului, modul in care schimbarile in cadrul societatii erau la fel de importante ca si schimbarile din cadrul sistemelor de guvernare si modul in care principiile morale afectau (sau nu) ceea ce faceau politicienii.

Printr-o lucrare a carei autoritate este la fel de mare ca si puterea sa narativa, Gaddis arata modul in care factorii de decizie din varful ierarhiei sociale si oamenii de rand de la baza sa au inversat cursul istoriei, realizand una dintre cele mai mari victorii ale spiritului uman. O trecere in revista inspirata si atotcuprinzatoare a Razboiului Rece. Chiar si aceia care, ca si mine, nu sunt de acord cu toate raĺionamentele sale vor avea de caćtigat de pe urma cercetarilor sale. - HENRY KISSINGER

John Lewis Gaddis, principalul istoric american specializat in Razboiul Rece, a transpus ani buni de cercetare si reflectie in aceasta bijuterie literara. Savuroasa si stilata, insa directa si onesta, dezarmant de simpla si totusi profunda si inteleapta, cartea ofera relatari transante ale unor chestiuni istorice complexe, noi puncte de vedere asupra unor controverse mai vechi si noi perspective asupra unui conflict care a izbucnit din cauza fricii si s-a incheiat odata cu aparitia sperantei si care acum pare aproape inofensiv in comparatie cu noile pericole cu care se confrunta lumea.  - WILLIAM TAUBMAN, autor al cartii Krushchev (Hrućciov), castigator al Premiului Pulitzer


Din cuprins - Razboiul rece

Prefata
Lista hartilor
Prolog: Previziuni
Capitolul 1 - Reinvierea fricii
Capitolul 2 - Barci ale mortii si barci de salvare
Capitolul 3 - Ordine si actiuni spontane
Capitolul 4 - Aparitia autonomiei
Capitolul 5 - Recuperarea echitatii
Capitolul 6 - Actori
Capitolul 7 - Triumful sperantei

Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei: 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.3114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.