Raspunderea civila delictuala subiectiva. Editia 2

PRP: 49,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,91 lei
Diferență: 6,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Lucrarea doamnei Lacrima Rodica Boila constituie o abordare interesanta si contributiva a culpei,„eterna doamna” a raspunderii civile, aratandu-se locul si rolul sau in raport cu celelalte conditii ale raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie. De asemenea, se incearca stabilirea domeniului de aplicare a fundamentului culpei si in alte ipoteze decat raspunderea pentru fapta proprie, relevandu-se tendintele tot mai accentuate de obiectivare a raspunderii si in unele dintre aceste ipoteze, cum este in cazul raspunderii parintilor pentru prejudiciile cauzate de copiii lor minori. Contributiile stiintifice ale autoarei sunt prezente si indiscutabile.
Pentru punerea in valoare a eforturilor sale de cercetare, autoarea a intreprins o vasta munca de documentare. Asa se face ca autoarea este la zi cu discutiile doctrinare si cu evolutia jurisprudentiala in materie din dreptul francez, care a influentat-o evident in solutiile pe care le propune ori le sustine pentru dreptul civil roman.
In concluzie, lucrarea este o realizare stiintifica ampla, completa, cuprinzatoare, intr-un cuvant reusita, care se remarca prin densitate si sinteza, opinii si solutii noi, unele chiar originale, ceea ce constituie contributii valoroase la studiul fundamentelor raspunderii civile delictuale. Ea va fi un instrument stiintific util pentru teoreticienii si practicienii dreptului civil, precum si pentru toti cei interesati de studiul institutiei raspunderii civile. O recomandam cu placere si cu raspundere.Autor: Boila Lacrima Rodica
Data aparitiei: 25 Noi 2009
Nr pagini : 496

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3056 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.