Psihiatrie, psihanaliza si noua biologie a mintii

Psihiatrie, psihanaliza si noua biologie a mintii
-25%
Preț: 49,85 lei
66,47 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Reunind opt eseuri fascinante ale lui Eric Kandel, volumul ofera o imagine completa asupra conceptiei sale despre modul in care biologia creierului este pe cale sa revolutioneze psihiatria, psihologia si alte stiinte ale mintii. De asemenea, autorul american insista asupra potentialului neurostiintelor in a modifica ideile psihanalitice despre inconstient si anxietate. In acest scop, psihiatrul american propune ingenioase modele experimentale (incluzand celebrul melc de mare Aplysia) si teoretice (referitoare la dezvoltarea si plasticitatea sinaptica) pentru o mai buna intelegere a proceselor moleculare si genetice, care stau la baza invatarii, a memoriei de lunga si de scurta durata, a atasamentului si a fobiilor.
Cartea include o serie de comentarii succinte ale unor experti din domeniu, toate subliniind vizionarismul lui Kandel. Ingeniosul psihiatru schiteaza o imagine seducatoare despre viitorul comun al psihiatriei, psihoterapiei si al biologiei mintii, oferind o lectura captivanta pentru toti specialistii din aceste domenii.

Eric R. Kandel (n. 1929) este neuropsihiatru si profesor la Universitatea de Medicina din Columbia. Este recunoscut pentru cercetarile fundamentale asupra neurofiziologiei memoriei, fiind coautor la clasicul tratat Principiile neurostiintei.


Cuprins

Cuvant-inainte -- Herbert Pardes, M. D.
Introducere
Capitolul 1. Psihoterapia si sinapsa singulara. Impactul gandirii psihiatrice asupra cercetarii neurobiologice -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Judith L. Rapoport, M. D.
Capitolul 2. Un nou cadru intelectual pentru psihiatrie -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Thomas R. Insel, M. D.
Capitolul 3. Biologia si viitorul psihanalizei. Un nou cadru intelectual pentru psihiatrie— o revizuire -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Arnold M. Cooper, M. D.
Capitolul 4. De la metapsihologie la biologia moleculara. Explorari asupra naturii anxietatii -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Donald F. Klein, M. D. si Joseph LeDoux, Ph. D.
Capitolul 5. Neurobiologia si biologia moleculara. A doua intalnire -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Eric J. Nestler, M. D., Ph. D.
Capitolul 6. Neurostiintele. Un secol de progres si misterele neelucidate -- Thomas D. Albright, Ph. D., Thomas M. Jessell, Ph. D., Eric R. Kandel, M. D., Michael I. Posner, Ph. D., Cu un comentariu de Steven E. Hyman, M. D.
Capitolul 7. Biologia moleculara a stocarii mnezice. Un dialog intre gene si sinapse -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de Charles F. Zorumski, M. D.
Capitolul 8. Genele, creierul si intelegerea de sine. Aspiratia biologiei catre un nou umanism -- Eric R. Kandel, M. D., Cu un comentariu de John M. Oldham, M. D.
Postfata
Colaboratori
Indice de termeniNumar pagini: 472
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0527 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.