Proza romantica romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, glosar, concepte operationale si bibliografie de Margareta Curtescu

Proza romantica romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, glosar, concepte operationale si bibliografie de Margareta Curtescu
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 276
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Margareta Curtescu „Proza romantica romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, glosar, concepte operationale si bibliografie de Margareta Curtescu" de la editura STIINTA (R)

Selectia prozei romantice romanesti reprezentata de C. Negruzzi, Gr. Alexandrescu, V. Alecsandri, Alecu Russo, N. Balcescu, A. I. Odobescu, B. P. Hasdeu, M. Eminescu, I. Ghica s-a facut in functie de prezenta in scrieri a celor trei factori esentiali, care au impus configuratia tematica a naratiunii pasoptiste, postpasoptiste si, partial, a celei din epoca marilor clasici: melodramatic, biografic si istoric.

Antologatorul a incercat sa surprinda un tablou general al prozei romanesti din epoca romantica, respectand actuala programa scolara pentru ciclurile gimnazial si liceal. Volumul e insotit de un studiu introductiv “Proza romantica romaneasca: tabloul unui fenomen”, de o nota asupra editiei, de un glosar si de succinte note biobibliografice.

Nr. de pagini: 276
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1570 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.