Procedura hotararii preliminare. Culegere de hotarari ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene

Procedura hotararii preliminare. Culegere de hotarari ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene
-10%
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Procedura hotararii preliminare reprezinta una dintre cele mai importante proceduri ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, procedura care a ridicat, de-a lungul timpului numeroase probleme, atat la nivelul instantelor nationale, cat si la nivelul CJCE. Culegerea de fata ofera selectia celor mai importante hotarari ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene sau fragmente relevante din hotararile ce au ca obiect procedura hotararii preliminare.
In primul capitol sunt grupate hotararile cu referire la ceea ce poate interpreta Curtea prin hotararea preliminara. Al doilea capitol include hotararile ce definesc mecanismul de cooperare dintre Curte si instantele nationale– cererea pentru pronuntarea hotararii preliminare, iar capitolul trei contine hotararile care descriu conditiile pentru determinarea validitatii actelor comunitare prin procedura hotararii preliminare.
In anexa, gasiti si extrasele relevante din legislatia europeana, legislatie la care se face referire in cauzele prezentate, precum si o procedura speciala, procedura preliminara de urgenta, care se aplica in situatii exceptionale, prezentata tot prin intermediul jurisprudentei Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.


Data: 24.06.2009
384 pagini

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.