Preparate culinare reci

PRP: 14,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 10,50 lei
Diferență: 3,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Pagini: 288

DESCRIERE

Preparate culinare reci - Nicolae Olexiuc Colea. Preparate culinare reci.

O viata in slujba gastronomiei

Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Athénée Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.

Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina - o adevarata expozitie. "Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc - scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute". De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.

Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. Încercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.

Cuprins

O viata in slujba gastronomiei

Prefata

Aspicuri. Sosuri

A. Aspicuri

B. Sosuri

Salate

Preparate din oua reci

Mancaruri reci de legume

Paste si creme

Aperitive

Preparate din peste rece

Preparate reci din carne

A. Carne de vaca

B. Carne de vitel

C. Carne de porc

E. Carne de vanat

Aluaturi. Prajituri. Dulciuri

Budinci si clatite

Bauturi

A. Siropuri si bauturi racoritoare

B. Bauturi alcoolice

Index

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3040 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.