Predici la Duminici si sarbatori (sf Ioan Gura de Aur)

Predici la Duminici si sarbatori (sf Ioan Gura de Aur)
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2005
Categoria: Religie

DESCRIERE

Ceea ce spuneam in urma cu 25 de ani elevilor seminaristi, ca profesor de teologie pastorala, va spun acum si voua, tuturor preotilor romani:

Prima si cea mai esentiala datorie a pastorului duhovnicesc este luminarea mintii enoriasilor sai cu adevarata invatatura despre credinta si purtarea crestina.

Aceasta se vede din exemplul si invatatura Mantuitorului Hristos. El arata ca spre aceasta este misiunea Sa:„Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns sa binevestesc saracilor; M-a trimis sa vindec pe cei zdrobiti cu inima; sa propovaduiesc robilor dezrobirea si celor orbi vederea; sa slobozesc pe cei apasati” (Luca 4, 18). Si umbland cu predica prin sate si cetati, zicea:„Trebuie sa binevestesc imparatia lui Dumnezeu si altor cetati, fiindca pentru aceasta am fost trimis” (Luca 4, 43).„Sa mergem in alta parte, prin cetatile si satele invecinate ca sa propovaduiesc si acolo, caci pentru aceasta am venit” (Marcu 1, 38).

Aceasta misiune de invatatura a oamenilor, Mantuitorul a Incredintat-o Apostolilor:„Precum M-a trimis pe Mine Tatal, vad trimit si Eu pe voi” (Ioan 20, 21);„Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-le sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua” (Matei 28, 19-20).

Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei: 2005

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0557 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.