Practica judiciara si legislatie in materia dreptului international privat

Preț: 115,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Raportul juridic de drept international privat prezinta anumite trasaturi caracteristice prin care se deosebeste de obiectul altor ramuri de drept, cea mai importanta dintre acestea fiind elementul de extraneitate.
Prezenta elementului de extraneitate obliga instanta sa rezolve doua probleme majore de drept international privat: mai intai, problema conflictului de legi, prin a identifica si cunoaste care dintre cele doua legi, romana sau straina, guverneaza raportul juridic dedus judecatii; apoi problema de ordin procesual a conflictului de jurisdictii, prin a determina instanta competenta sa solutioneze litigiul si, dupa caz, procedura aplicabila.
Fara ca jurisprudenta sa reprezinte un izvor de drept, ea contribuie la„elaborarea” dreptului, realizand nu doar o simpla interpretare a legii, ci si„extinderea” aplicarii ei la situatii de fapt, neavute in vedere de legiuitor la momentul adoptarii actului normativ.

Autori: Dan Lupascu, Nicoleta Cristus
Anul aparitiei: 2009
Nr pagini: 976

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3008 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.