Poesii de Mihai Eminescu

Poesii de Mihai Eminescu
-10%
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Colectia de fata cuprinde toate poesiile lui Eminescu publicate in"Convorbiri Literare fi de vre-o doisprezece ani incoace, precum si cele aflate pana acum numai in. manuscript pe la unele persoane particulars.

Publicarea se face in lipsa poetului din Tara. El a fost totdeauna prea impersonal si prea nepasator de soarta lucrarilor sale, pentru a fi putut fi induplecat sa se ingrijeasca insusi de o asemenea culegere, cu toata staruinta amicilor slli literari.

Poesiile, asa cum se presinta in paginele urmatoare, nu sunt dar revazute de Eminescu si sunt prin urmare lipsite de indreptarile ce avea de gand sa le faca, cel putin la cele vechi (Venere ~ Madond, Mortua est, Egi. petul, Noaptea,. Anger de pazit, Imperat fi proletar, Rugd· ciunea unui Dac,. Anger fi Demon).

Daca totusi am publicat si aceste poesii, impreuna cu celelalte, asa cum se gasesc, am facut-o dintr'un simti- mant de datorie literara. Trebuiau sa. devie mai usor accesibile pentru iubitorii de literatura noastra toate scrierile poetice, chiar si cele incepatoare, a le unui autor, care a fost inzestrat cu darul de a intrupa. adunca sa simtire si celemaiinaltegandiriintr. ofrumuseta. de forme, subt al carei farmec limba romana. pare a primi o noua viata.

Buouresti, Decembrie 1883.
Titu Maiorescu


Anul aparitiei: 2004
Coperti: Cartonate
Nr. pagini: 307

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0417 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.