Planuri si promisiuni. Programele electorale ale partidelor la alegerile legislative nationale (2008) si europene (2009)

Planuri si promisiuni. Programele electorale ale partidelor la alegerile legislative nationale (2008) si europene (2009)
-10%
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

 De ce este util sa avem la dispozitie un volum care reuneste programele electorale prezentate la cele mai recente alegeri? - cetatenii dispun de o sursa completa de informare cu privire la principalele dimensiuni de politici publice pe care partidele isi articuleaza discursul. Astfel, acestia pot judeca dincolo de promisiunile din campania electorala si pot verifica implementarea programelor in timpul petrecut la guvernare. Simultan, respectivele evaluari pot constitui baza unor decizii pentru ulterioarele alegeri. - partidele si politicienii au oportunitatea compararii ofertelor politice facute alegatorilor de catre contracandidati. In functie de acestea, isi pot adapta discursul si strategiile electorale viitoare. Mai mult, noii competitori au sansa de a isi forma o imagine completa asupra temelor si abordarilor de politici publice neexploatate deloc sau neexploatate suficient anterior, pentru a maximiza impactul mesajelor lor asupra alegatorilor. - mediul academic are la dispozitie o sursa de date unica. Accesul la programele electorale permite efectuarea unor analize de continut, observarea opṭiunilor de politici asumate sau cuantificarea integrarii partidului in categorii ideologice coerente.

Continut:
Acest volum reuneste programele electorale ale formatiunilor competitoare la alegerile legislative nationale si europene din 2008 si 2009, fiind primul de acest tip din Romania.


Despre autor:
Sergiu Gherghina este cercetator in programul de doctorat din Departamentul de Stiinte Politice al Universitatii Leiden. Este asistent de cercetare in domeniul partidelor din Europa de Vest si asistent universitar in metode de cercetare, psihologie politica si partide. Ariile sale de interes sunt institutiile UE, partidele, comportamentul legislativ si democratizarea. A publicat in calitate de autor sau co-autor patru carti si a editat/coordonat 12 volume nationale si internationale in domeniul partidelor, parlamentelor, institutiilor si politicilor europene si identitatii nationale. Este autorul catorva zeci de articole de specialitate publicate in jurnale nationale si internationale, a efectuat o traducere a unui manual de metodologie aplicata in stiintele sociale si a publicat peste 20 de recenzii in reviste internationale. Este editor-sef al jurnalului international de stiinte politice CEU Political Science Journal. Mihail Chiru este doctorand in stiinte politice la Universtiatea Central-Europeana din Budapesta. A absolvit masterul in stiinte politice, specializarea„Electoral Politics” oferit de aceeasi universitate si detine o diploma de licenta conferita de Facultatea de stiinte Politice a Universitatii Bucuresti. Principalele sale domenii de interes academic sunt: studiile legislative, comportamentele de vot si comunismul romanesc. A publicat articole si recenzii in European Union Politics, CEU Political Science Journal, Romanian Journal of European Affairs, Transylvanian Review si Europolis.


Autori: Sergiu Gherghina, Mihail Chiru
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini:430

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0440 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.