Pilduitoare vieti de eremiti

Pilduitoare vieti de eremiti
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Pentru o mai buna intelegere a unor aspect deosebite din cele trei epistole despre vietile unor eremiti, cuprinse in prezentul volum, am considerat oportuna prezentarea catorva principii definitorii pentru inceputurile vietii monahale, din scrierea Sfantului Pahomie talmacita de Sfantul Ieronim in latina si astfel accesibila noua astazi. Frumusetea scrisului ieronimian a generat optiunea traducatorului in romana pentru reproducerea integrala a prefetei la amintitul text.

 

 Din chiar marturia lui Ieronim aflam ca, desi traia profund moartea distinsei Paula, a reusit sa talmaceasca in latina textul monahului tebennens, la rugamintile preotilor Leontiu si Silvan.

 

 Textul a circulat ulterior, fiind editat si de Erasm, iar Prefata ieronimiana a luat forma unei epistole, de la un moment dat, amintind prin stil si continut de scrierile despre Pavel, Malchus si Ilarion. Chiar si intr-o prefata de dimensiuni reduse, talentul narativ al lui Ieronim este inconfundabil, asezandu-l in randul acelor „barbati deplini intru gratia spiritului” despre care el insusi vorbeste.

 

Anul publicarii 2021

Format 95 x 205 mm

Nr. pagini 110

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0866 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.