OPUS DEI

OPUS DEI
PRP: 24,40 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 19,03 lei
Diferență: 5,37 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
ISBN: 973-7995-81-3
Editura:
Categoria: Religie

DESCRIERE

Descriere:

Supuneti-vă ca un instrument în mâinile artistului - un instrument nu se întreabă de ce face asta sau aia!

Mafia sfântă, organizatie machiavelică, miscare puternică si secretă: astfel este numită "Opera Domnului", o Biserică în interiorul Bisericii.

Dar ce este ea, de fapt?

Înfiintată de spaniolul Escriva¡ de Balaguer, Opus Dei este o institutie foarte închisă a Bisericii catolice care proteajează misterele Vaticanului. Dar cu ce pret? Putem să-i descoperim secretul atât de bine păstrat? Dacă confidentialitatea constituie o regulă generală, obiectivul este în schimb afisat cât se poate de limpede: triumful Occidentului crestin.

Bénedicte si Patrice de Mazery ne propun o anchetă aprofundată, care i-a purtat mai bine de doi ani în întreaga Europă. Paionant si exploziv!

Béneédicte si Patrice des Mazery
Ea este junalistă si scriitoare. El este jurnalist si mare reporter la Canal Plus.

Pasionati de tot ce putea fi colportat despre această institutie ancorată chiar în imima Vaticanului, dorind să mergem dincolo de clisee, am încercat cu câtiva ani în urmă să aflăm mai multe pentru 90 Minutes, revista de investigatii patronată de Canal Plus, apoi pentru această lucrare. Ancheta noastră nu a fost lipsită de dificultăti, de obstacole, de usi pe care am fost nevoiti să le fortăm... O muncă de mai bine de doi ani, intensă, instructivă si atractivă. Pentru că tot ce am descoperit ne-a tăiat respiratia! Mai ales când am constatat că Opus Dei avea, contrar afirmatiilor sale, două fete!

Opus Dei, Opera Domnului... Un nume care suscită tot felul de fantasme; o institutie care evocă pentru multi mistere, comportamente ciudate, ca o confrerie secretă, o masonerie ale cărei sigle ar fi fost înlocuite cu crucea... Este clar că această institutie a Bisericii Catolice emană un miros de pucioasă! Un miros nesănătos amplificat de succesul mondial al romanului Da Vinci Code, carte în care scriitorul american Dan Brown prezintă Opus Dei ca fiind specializată în comploturi de toate felurile. Ca un ordin ai cărui membri nu ar ezita să ucidă ca să protejeze secretele Bisericii. Dar dincolo de inventiile excesive ale fictiunii, chiar ale textelor scrise de adeptii conspiratiei, care este adevărul despre această ramură oficială a Bisericii?

Partea vizibilă a aisbergului Opus Dei este un curent al Bisericii Catolice recunoscut de ea, deoarece fondatorul, preotul spaniol Josemara­a Escriva¡ de Balaguer, a fost făcut sfânt, canonizat în ziua de 6 octombrie 2002 de papa Ioan Paul al II-lea. Opus Dei este chiar singura miscare care a fost înăltată la rang de prelatură personală. Ceea ce îi permite, în această calitate, să nu răspundă decât în fata papei si să-si numească proprii preoti. Opus Dei înseamnă si aproape 84 000 de membri laici din lume, dintre care 2150 în Franta. La care trebuie să mai adăugăm 1890 de preoti, vreo douăzeci de episcopi, doi cardinali si conducătorul biroului de presă al Vaticanului.
Dar, dincolo de toate acestea, e greu să stii ce este cu adevărat Opus Dei, pentru că preferă să înainteze... mascată! Cea pe care unii o numesc Sfânta Mafia, Masoneria Albă sau Octopus* Dei, Caracatita Domnului, are într-adevăr o fată ascunsă. Atât de bine ascunsă, încât ne-au trebuit doi ani în încercarea noastră de a-i dezvălui metodele. Moduri de comportare ale unor noi cruciati pe care le credeam apartinând unei alte epoci.

OPUS DEI ÎN CIFRE
Nume
Sancta Crux si Opus Dei
(Sfânta Cruce si Opera Domnului)

Câteva publicatii au abordat difrerite aspecte legate de Opus Dei (Le Nouvel Observateur, Le Point, Le Monde diplomatique, France catholique, L Evénement du jeudi, Golias Magazine, El Paa­s, ABC, L Express etc.)

CUPRINS:

Opus Dei în cifre
Prolog
Prima parte. MARTURIILE
1. "Opus Dei, lucrarea diavolului"
2. Micile mâini
3. Familiile distruse
4. Biserica mută
5. Un preot pleacă la luptă

Partea a doua. POVESTEA
6. "Drumul" lui Balaguer
7. Saizeci de ani de critici
8. Un sfânt controversat

Partea a treia. OPUS DEI DIN INTERIOR
9. Cei care au plecat
10. Secretara lui Balaguer
11. Dacă părăsesti Opus Dei
12. "Bunul" spirit Opus Dei
13. Cultul secretului

Partea a patra. OPUS DEI ΚªI PLASEAZà OAMENII
14. Infiltrarea elitelor
15. Opus Dei pătrunde în Franta
16. Implantarea în mediile patronale
17. Metode cu parfum de scandal
18. Opus Dei si Ioan Paul al II-lea
19. Cucerirea Vaticanului
Epilog
Anexe
Bibliografie
Multumiri

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0969 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.