Opinia publica. Strategii de persuasiune si manipulare

Opinia publica. Strategii de persuasiune si manipulare
-5%
Preț: 32,30 lei
34,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

In prezent, in Romania se pune mai acut o alta problema decat cea a raportului dintre mase si elite, anume persuasiunea populatiei si manipularea opiniilor, atitudinilor si comportamentelor. Persuasiunea si manipularea s-au conturat ca puncte nevralgice acute in viata sociala de azi. Considerand ca este de datoria cercetatorilor din domeniul stiintelor socioumane sa abordeze disfunctionalitatile sistemului social, am gandit ca realitatea impune o lucrare focalizata pe mecanismele producerii opiniei publice, relevandu-se rolul comunicarii persuasive si, din nefericire, capcanele manipularii. Asa s-a nascut ideea unei noi lucrari, Opinia publica. Strategii de persuadare si manipulare.

In prezenta lucrare, am reluat si dezvoltat capitolele despre opinia publica din cartea publicata in 2002"Opinia publica. Gandesc masele despre ce si cum vor elitele?". Partea a II-a a lucrarii este consacrata strategiilor de persuadare si manipulare. Dupa discutia despre continutul termenilor de„persuasiune” si„manipulare”, am trecut in revista teoriile psihosociologice si lingvistice referitoare la schimbarea atitudinala, ca scop al persuasiunii. Am staruit mai mult asupra umorului in persuasiune– o„problema serioasa”, cu aplicatii directe in advertising, dar care nu a fost luata in seama de specialistii de la noi, in ciuda faptului ca pe plan mondial exista o literatura foarte bogata referitoare la forta persuasiva a rasului. In partea finala a lucrarii, am inclus trei studii realizate in colaborare cu prof. univ. dr. Dorel Abraham, dr. Sebastian Lazaroiu si drd. Alexandru Zodieru, carora le multumesc si pe aceasta cale pentru sprijinul colegial pe care mi l-au acordat.
An aparitie 2006
Nr. de pagini: 432
Format 17x24 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0472 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.