Oamenii talentati vor sa fie liberi. De ce ar trebui sa invatam sa ne placa scurgerile de informatii, racolarile si parazitismul

Oamenii talentati vor sa fie liberi. De ce ar trebui sa invatam sa ne placa scurgerile de informatii, racolarile si parazitismul
-7%
Preț: 45,57 lei
49,00 lei (-7%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Bussines

DESCRIERE

Oamenii talentati vor sa fie liberi reuseste sa demonteze miturile legate de competitie, secrete, motivatie si creativitate. Orly Lobel trage un semnal de alarma si vorbeste despre efectul nociv pe care il au prejudecatile asupra inovatiei in multe domenii si companii. Implicit, autoarea discuta si despre cum pot avea succes, intr-un mediu al mentalitatilor contraproductive, inovatorii, antreprenorii, echipele de cercetare si toti cei a caror munca presupune creativitate.

Multe companii, explica Lobel, sunt obsedate de control, patente, drepturi de autor, branding, supraveghere, intr-un cuvant, de masuri agresive care inhiba talentul, inovarea si energiile creative. In acest sens, prezinta o serie de schimbari pozitive care pot fi aplicate atat in strategiile corporatiste, cat si in politicile regionale si legile nationale pentru a se asigura un flux continuu de talente, creativitate si, implicit, dezvoltare.

Oamenii talentati vor sa fie liberi este o lectura captivanta, vitala pentru mediul in care traim, care demonstreaza cat de mult avem de castigat cand talentul este eliberat.

In disperarea de a nu-si pierde talentele si de a-si proteja drepturile de proprietate intelectuala, firmele isi obliga angajatii sa semneze contracte de confidentialitate. Orly Lobel demonstreaza in cartea sa, Oamenii talentati vor sa fie liberi, ca acest gen de constrangeri nu pot avea ca rezultat decat o stagnare economica. Dupa toate aparentele, companiile ar avea mai mult de castigat la capitolul cercetare si dezvoltare daca le-ar da angajatilor mai multa libertate de miscare si exprimare.
In opinia lui Lobel, asta inseamna sa fii as la capitolul„strategii de capital uman“. In opinia noastra, acesta este modul de a face afaceri in secolul XXI.

BIZ ED MAGAZINE

Un argument pertinent pentru adoptarea unui nou set de atitudini fata de capitalul uman, care ne va ajuta sa devenim mai competitivi in orice mediu.

PUBLISHERS WEEKLY

Orly Lobel reuseste o fascinanta combinatie de cercetare academica de top si talent narativ. Cartea sa este interesanta si nu trebuie ratata de nicio persoana care vrea sa inteleaga mai bine inovarea si sa devina mai creativa.

TAL BEN-SHAHAR
autorul cartilor Choose the Life You Want si Happier

Mesajul puternic pe care incearca sa il transmita Orly Lobel– eliberati talentul uman– va schimba modul in care antreprenorii si pionii principali ai scenei politice vad creativitatea. Oamenii talentati vor sa fie liberi este un ghid de dezvoltare economica in secolul XXI.

JASON MAZZONE
autorul cartii Copyfraud and Other Abuses of Intellectual Property Law

Managerii obsedati de control, care se mira ca pierd oameni talentati, au ceva din candoarea copilului care, in vizita la gradina zoologica, afla ca leul este nefericit in cusca. Oamenii talentati vor sa fie liberi– aceasta este cea dintai axioma de management.

ASCENDIS

Nr. de pagini: 442
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0837 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.