Noul Cod de procedura civila (Comentat)

Noul Cod de procedura civila (Comentat)
-10%
Preț: 207,00 lei
230,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Legea procesuala civila fundamentala, prin modificarile legislative aplicabile de la 15 februarie 2013, va genera schimbari importante in materia organizarii judiciare, a judecatii propriu-zise, a executarii silite. In acest context, prezenta lucrare se doreste a fi un reper semnificativ in peisajul juridic romanesc, intrucat autorii propun o analiza pe articole a noii reglementari, realizata din perspectiva celui chemat sa aplice dreptul, in masura sa anticipeze semnificatiile si consecintele jurisprudentiale ale acesteia.

Sunt evidentiate, cu precadere, modificarile aduse in materia competentei instantelor judecatoresti, a rolului pe care judecatorul il are in procesul civil, prin extinderea drepturilor acestuia si a puterii de apreciere, cu buna-credinta, in echitate si conform principiilor dreptului, conjugate cu o sporire a responsabilitatii pe taramul celeritatii, prin introducerea contestatiei privind tergiversarea procesului. In numele dreptului la un proces echitabil, in termen optim si previzibil, se abdica de la principiul publicitatii sedintelor de judecata pentru faza judecatii in prima instanta, se aduc modificari etapei pregatitoare a judecatii, procedurii de administrare a probelor si procedurilor speciale, sunt reconfigurate caile de atac, este fluidizata procedura executarii silite, fiind consolidata capacitatea de decizie, prin incheieri, a executorului judecatoresc.

Comentariile autorilor, care au in vedere si normele noului Cod civil incidente, sunt completate de jurisprudenta recenta nationala si europeana.
Autori:    Gabriela Cristina Frentiu, Denisa Livia Baldean
Data aparititei:    8 Mai 2013
Format: Carte cartonata
Pagini:    1400

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0416 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.