MOTIVATIA. Teorii si practici

MOTIVATIA. Teorii si practici
-30%
Preț: 20,30 lei
29,00 lei (-30%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Avem in aceasta carte cea mai completa si analitica prezentare a literaturii de specialitate despre motivatie facuta pana acum in limba romana. Ea se bazeaza pe o documentare exhaustiva, de fiecare data la sursa primara, respectand  textul si sensul acestuia, foarte atenta la tehnicile si practicile de motivare inferate din teorii.
Este prima prezentare inteligenta, comprehensiva si, in ultima instanta, corecta a teoriilor fundamentale in materie de motivatie (Maslow, ERG, McClelland, Herzberg, Adams, Vroom si MBO). Insist asupra corectiilor si completarilor, nu rareori surprinzatoare (a se vedea in special prezentarea teoriei lui Maslow si a lui Vroom) pe care autoarea le aplica modului in care aceste teorii sunt vehiculate in mod curent.
Avem totodata prima prezentare a teoriilor recente despre motivatie si a pragmaticilor asociate (e. g. teoria/ teoriile rolului, teoria Hackman-Oldham, evaluarea cognitiva, teoria autodeterminarii in mediul organizational, teoria social-cognitiva), respectiv a directiilor actuale in materie (justitia organizationala, ciclul inaltei performante, factorii dispozitionali si conceptul de sine, studiile interculturale).

Din cuprins:

• Dezambiguizari terminologice si delimitari conceptuale 
• Teorii de continut despre motivatie. Implicatii practice si manageriale ale teoriilor de  continut 
• Teorii de proces despre motivatie. Implicatii practice si manageriale ale teoriilor de proces 
• Directii actuale ale cercetarii privind motivatia in munca  
• Metodologia de evaluare a motivatiei in munca 
• Perspective privind dezvoltarea pragmaticii motivarii

CARMEN BUZEA este lector doctor la catedra de Sociologie-Filosofie din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov. Este consultant si coordonator de proiecte in domeniul managementului organizatiei. Este autoarea volumului Asigurarea resursei umane (staffing). 80 de intrebari si raspunsuri despre recrutarea, selectia si integrarea resursei umane (2007) si a numeroase studii publicate in volume colective si reviste de specialitate.

Format: 16, 50 x 23, 50 cm
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 176

OPINIA CITITORILOR

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Cartea are informatii foarte bine structurate si explicitate, intr-o maniera care o face accesibila atat studentilor, masteranzilor cat si specialistilor in HR.
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.