Mircea Dutu, Dreptul mediului. Editia 4

Mircea Dutu, Dreptul mediului. Editia 4
PRP: 79,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 67,92 lei
Diferență: 11,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 512
Categoria: General

DESCRIERE

Cartea autorului Mircea Dutu „Mircea Dutu, Dreptul mediului. Editia 4" de la editura C. H. BECK

Caracterizandu-se printr-o dinamica proprie, devenita in prezent unul dintre elementele sale definitorii, dreptul mediului ofera o arie de cunoastere complexa si interdisciplinara, in cadrul caruia are loc o interactiune atat intre celelalte ramuri ale dreptului, cat si intre numeroase domenii tehnico-stiintifice.

Despre editia 4

Editia a 4-a a cursului de Dreptul mediului abordeaza domeniul de studiu atat din perspectiva reglementarilor actuale, nationale, unional-europene si internationale, cat si a jurisprudentei relevante in materie.

Structura cursului

Structura cursului este didactica, materia fiind impartita in partea generala si partea speciala. Astfel, cea dintai trateaza aspectele definitorii ale acestei ramuri de drept, precum izvoarele, principiile generale, instrumente si tehnici de protectie a mediului, raspunderea juridica de mediu etc., cea de-a doua fiind dedicata analizei amanuntite a legislatiei sectoriale (protectia principalilor factori de mediu, regimurile speciale de protectie, regimul substantelor periculoase, regimul deseurilor s. a.), din perspectiva a trei niveluri de reglementare: national, al Uniunii Europene si international.

De ce este necesara lucrarea

In conditiile unei evolutii accelerate a paradigmei environmentale si a unor schimbari ce impun o reactie imediata a societatii umane, in principal pe calea reglementarilor juridice, un studiu pertinent al acestei ramuri de drept nu se poate realiza fara a se tine seama de caracterul relativ si de cele mai multe ori temporar al oricarei norme in domeniu.

Puncte forte

    ofera o arie de cunoastere complexa si interdisciplinara, in cadrul caruia are loc o interactiune atat intre celelalte ramuri ale dreptului, cat si intre numeroase domenii tehnico-stiintifice
    structura didactica cuprinzand in partea generala aspectele definitorii ale ramurii de drept al mediului si in partea speciala fiind analizata legislatia sectoriala
    referinte de actualitate
    actualizeaza legislatia si bibliografia, valorificand ultimele evolutii ale jurisprudentei CEDO, Curtii Constitutionale si jurisdictiilor romanesti in materie


Despre autori

Mircea DUTU este director al Institutului de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu al Academiei Romane; presedinte al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti; vicepresedinte al Comisiei de ecologie a Academiei Romane; Presedintele Asociatiei Romane de Drept al Mediului; membru al Consiliului de administratie al Centrului International de Drept Comparat al Mediului (Limoges, Franta); membru al Comitetului de coordonare al retelei de drept al mediului din cadrul Agentiei Universitare a Francofoniei, Paris; membru titular al Academiei Oamenilor de Stiinta; avocat in Baroul Bucuresti.

Andrei DUTU este lector al Universitatii Ecologice din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.

Public tinta

Lucrarea se adreseaza in egala masura atat studentilor, cat si juristilor, practicienilor, dar si persoanelor interesate de cunoasterea si istoria mediului inconjurator intr-un context in care dreptul a ramas cel mai util, daca nu singurul, instrument de globalizare a relatiilor dintre societatea umana si mediu.

Nr. de pagini: 512
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0905 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.