Minunea timpului trait - Monica Pillat

Minunea timpului trait - Monica Pillat
-18%
Preț: 30,34 lei
37,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Minunea timpului trait de Monica Pillat. Monica Pillat publica scrisorile trimise de ea vreme de 40 de ani (1957-1997) matusii aflate departe, alaturi de cele adresate aceleiasi Pia Pillat de Lily Teodoreanu (scriitoarea Stefana Velisar) in anii 1967-1977. Biruinta unei iubiri (2008), Sufletul nu cunoaste distantele (2009) Si acest volum formeaza o trilogie inchinata Piei, spune Horia-Roman Patapievici in prefata.

Primul lucru care frapeaza inteligenta cititorului de azi, la parcurgerea acestor scrisori, este bunatatea oamenilor care le scriu. Frumusetea exprimarilor, la Lily Teodoreanu, nu este a retoricii, este a inimii. Ea nu edulcoreaza realitatea: ea se pune fata de realitate intr-o pozitie din care realitatea vine spre ea cu bunatatea ei, nu cu rautatea la care te-ai astepta.
Daca Lily avea vocea bunatatii care decisese sa nu raz-bune nimic, Monica Pillat are vocea bunatatii care cauta sa-si salveze sufletul si inima nu pentru sine, ci de dragul lumii, care e atat de inmarmuritor de frumoasa.
„Stii, Pia, viata mea nu a fost plina de evenimente spectaculoase, ci de fapte invizibile aparent, care mi-au revelat dureroasa frumusete de a fi vie", scrie Monica in 7 octombrie 1986. Asta avem aici. Dureroasa frumusete a faptului de a fi viu. Minunea timpului trait. Aceasta carte de scrisori indragostite. Aceste suflete ametitor de frumoase. Exercitiile lor de salvare. Salvarea lor.
Noi insa, cei de aici, cititorii, noi cu ce merinde de drum plecam in desaga? Ce viaticum luam cu noi? Frumusete, din plin. Bunatate, la fel. Deopotriva bunatatea binecuvantata a frumusetii, ca si bunatatea binecuvantata de frumusete; precum si frumusetea binecuvantata a bunatatii si frumusetea binecuvantata de bunatate. Cine a spus ca frumusetea nu mai poate salva lumea? (Horia-Roman PATAPIEVICI)Editie: I
 Pagini: 288
 Format: 13x20 cm
 An aparitie: 2010
Vezi și alte cărți: Vreme

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0503 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.