Micul Pateric - Savatie Bastovoi

Micul Pateric - Savatie Bastovoi
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie

DESCRIERE

De la bun inceput, trebuie sa spunem ce este un Pateric. Cuvintul pateric provine de la grecescul pater, adica parinte. Prin urmare Patericul este o carte care cuprinde cuvinte ale Sfintilor Parinti adunate pentru folosul credinciosilor.
Patericul de fata, numit de noi „mic”, nu este o prescurtare a vreunuia dintre patericele mari, ci o culegere de texte din mai multe izvoare, cum ar fi: Lavsaiconul, Patericul Egiptean, Limonariul, Proloagele, Vietile Sfintilor. Pe linga acestea, am preluat istorisiri din Vietile Sfintilor Italieni cuprinse in Dialogurile Sfintului Grigorie cel Mare.


Micul Pateric este denumit astfel atit din cauza dimensiunilor sale, cit si pentru faptul ca se adreseaza celor mici. Am cautat sa selectam povestiri care sa trezeasca interesul copiilor. Ele au fost repovestite, pentru a fi cit mai clare si mai usor de urmarit.


Anul aparitiei: 2008
Format: 16X18 cm
Nr. pagini: 72

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0983 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.