Medicina bazata pe dovezi: Cum intelegem studiile

Medicina bazata pe dovezi: Cum intelegem studiile
PRP: 29,43 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,90 lei
Diferență: 3,53 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 144
Format: 16/70x100

DESCRIERE

Prezentare: Medicina bazata pe dovezi, definita ca fiind stiinta descoperirii, evaluarii si aplicarii rezultatelor cercetarii medicale, reprezinta in fapt folosirea rationala si judicioasa a celor mai bune dovezi actuale din cerectatarea clinica in ingrijirea fiecarui pacient. Cartea de fata este sinteza cunostintelor de medicina bazata pe dovezi acumulate de-a lungul cursurilor de epidemiologie clinica si de medicina bazata pe dovezi predate (cursuri postuniversitare sau pentru doctoranzi), la care se adauga Dictionarul de epidemiologie clinica si medicina bazata pe dovezi, prima carte româneasca din domeniu. Aceste notiuni ar trebui sa fie cunoscute de fiecare practician si ar trebui predate fiecarui student la medicina.

Cuprins: Medicina bazata pe dovezi – introducere. Informatia medicala. Tipurile de studii in cercetarea epidemiologica. Tipurile de variabile si testele statistice. Semnificatie statistica; p si intervale de incredere; semnificatie clinica. Ierarhia dovezii: nivelul dovezii si gradele de recomandare. Studiile terapeutice fara grup martor. Studiile clinice randomizate. Exprimarea riscului. Din nou despre masura efectului, semnificatie clinica si semnificatie statistica. Erorile de tip I si II, puterea si marimea esantionului. Cât de precisa este estimarea efectului tratamentului? Studiile N-of-1 (studiile pe un singur caz). Studiile care sintetizeaza studii. Analiza sistemica si metaanaliza. Care sunt cele mai bune dovezi pentru terapie si cum interpretam marile studii terapeutice? Comunicarea riscului. Evaluarea testelor diagnostice: criterii de validitate. Parametrii unui test dignostic (I): sensibilitatea si specificitatea. Valorile predictive ale testelor si teorema lui Bayes. Parametrii unui test diagnostic (II): raportul de probabilitate. Studiile diagnostice – ierarhia dovezii. Studiile prognostice. Un punct de vedere economic.

Adresabilitate: Medici de orice specialitate, epidemiologi, cercetatori stiintifici, statisticieni/informaticieni, studenti in medicina.

OPINIA CITITORILOR

Rating general
5 (10 review-uri)
5 stele
10
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Am asistat la cateva cursuri de MBD si se pricepe intr-adevar. Este si cartea atat de buna?
5
Excelenta. Sunt si pasaje mai "ermetice", dar cu putina concentrare se inteleg!
5
Am citit-o de doua ori, si recitesc pasaje din ea de cate ori am nevoie. Este, intr-adevar, foarte buna!
5
De acord cu celelalte comentarii. Merita cumparata si citita
5
f buna, era timpul sa apara asa ceva si in romania!
5
am luat cartea ca sa stiu la examen. mi-a trebuit cam mult sa inteleg, dar a meritat
5
excelenta! E adevarat, sunt si lucruri mai greu de inteles, dar pe ansamblu este excelenta si excelent scrisa!
5
E buna, si cre ca este singura aparuta in tara! Am citit-o de la cap la coada, si revin la ea de cate ori am neclaritati. recomand si Dictionarul..., de acelasi autor.
5
multe lucruri sunt expuse f claraici,unele reprezinta de-a dreptul revelatii! Mai sunt si unele pe care trebuie aprofundate, nu le poti prinde de prima data... Oricum, se vede ca autorul, spre deosebire de toata lumea care discuta despre "medicina bazata pe dovezi", stapaneste domeniul! Nu auzisem de autor, acum vad ca a scris si un Dictionar de epidemiologie clinica si medicina bazata pe dovezi, stie cineva unde mai poate fi gasit,pentru ca pe net si la Ed Medialapare a fi epuizat?...
5
prima carte romaneasca in domeniu, excelenta, cu multe lucruri originale. toti medicii ar trebui sa o citeasca
Created in 0.4016 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.