Matematica, clasa a VII-a. Probleme si solutii

Matematica, clasa a VII-a. Probleme si solutii
-10%
Preț: 13,50 lei
15,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2007
Categoria: Matematica

DESCRIERE

Lucrarea isi propune sa ofere celor interesati – elevi si profesori - un algoritm logic, eficient si provocator de explorare a labirintului matematicii, constituindu-se intr-un instrument de lucru util atat in orele de predare-invatare, cat si in cele de recapitulare. Parcurgerea ei inseamna pentru profesori un reper al activitatii curente si al orelor de evaluare, iar pentru elevi o modalitate de sistematizare a cunostintelor, intr-un ritm ce le poate asigura succesul.

Unul din elementele de noutate ale lucrarii consta in conceperea si organizarea exercitiilor si problemelor pe doua paliere: unul care vizeaza nivelul obisnuit (mediu) – elevul interesat sa-si clarifice si sa-si fixeze notiunile si rezultatele prezentate la clasa - si unul adresat nivelului performant, reprezentat de elevul dornic sa participe la concursuri si olimpiade scolare. Dorim, in felul acesta, sa le dezvoltam tuturor increderea in fortele proprii, astfel incat interesul mereu sporit pentru matematica sa fie o garantie a succesului fiecaruia.

In acest scop, toate cele 10 capitole contin, la inceput, un rezumat teoretic si se incheie cu trei teste, care pot constitui subiecte ale unor extemporale sau teze.

Problemele selectate sunt ordonate gradual, dupa dificultatea lor, cele care se adreseaza elevilor pasionati de matematica fiind grupate in paragraful recapitulativ de la sfarsitul fiecarui capitol. Pe de alta parte, am urmarit ca numarul problemelor necesare pentru intelegerea teoriei, formarea deprinderilor de calcul si a gandirii logice sa fie suficient de mare, insa am avut in vedere si asigurarea varietatii tipurilor de exercitii si a ideilor de rezolvare, astfel incat sa evitam monotonia.

Majoritatea exercitiilor/problemelor sunt insotite de solutii cu demonstratii complete, dar, din cauza lipsei de spatiu, a densitatii si a volumului materialului (peste 1500 de probleme) a trebuit ca la unele exercitii sa ne limitam la cateva indicatii sau numai la indicarea rezultatului.

Organizarea concentrica si graduala a notiunilor implicate de exercitiile si problemele propuse, redimensionarea in etape a materialului teoretic si informativ, viziunea integratoare asupra programei de clasa a VII-a si dezvoltarea unui sistem diferentiat de asimilare si verificare a cunostintelor elevilor speram sa faca din aceasta lucrare un ghid de lucru eficient si util elevilor si profesorilor, in parcurgerea traseului formativ in care sunt implicati.


Autori: Adrian Zanoschi, Gheorghe Iurea, Petru Raducanu
Data aparitiei: Ianuarie 2007
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 271

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0433 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.