Manual de chitara pentru incepatori. Contine DVD

Manual de chitara pentru incepatori. Contine DVD
Preț: 49,05 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Curs

DESCRIERE

CHITARA - a devenit, incepand cu a doua jumatate a secolului XX, unul dintre cele mat populare si indragite instrumente muzicale de pe mapamond. Din nefericire, in tara noastra, marele ei potential in educarea muzicala si estetica a tinerei generatii a fost completamente ignorat decenii la rand de autoritatile regimului comunist. Desi dupa anul 1989 institutiile abilitate au aprobat treptat programe pentru studiul chitarei la toate nivelurile, sechelele se resimt si astazi; numarul cadrelor didactice calificate este insuficient, iar literatura de profil aproape inexistenta.
Prin intermediul lucrarii de fata, autorul doreste sa-si aducd contributia la inlaturarea acestei stari de fapt negative, propunand iubitorilor muzicii o metoda moderna si eficienta de initiere in arta interpretative, chitaristica. A fost conceputa cu gdadul, in primul rand, la acei multi entuziasti care din diverse motive nu pot beneficia de sprijinul direct al unui instructor. Se adreseaza deopotriva si specialistilor, spre exemplu, profesorilor de chitara (ca sugestie de material de studiu pentru incepatori), profesorilor de muzica din scoli generale si gimnaziu care doresc sa-si acompanieze elevii la clasa si la serbari, profesorilor de instrument si elevilor din colegii pedagogice S. a. m. d.
Am incercat sA usurez cat mai mult sarcina incepatorilor introducand in preambulul acestui manual un capital asa zis teoretic. Lecturarea sa va reactualiza si fixa un minim necesar de notiuni din sfera teoriei muzicii: note muzicale, valori de note, semne de alteratie, caracteristici ale gamelor majore si minore etc. De asemenea, pentru a releva o imagine cat mai cuprinzatoare asupra tematicii, am urmarit in capitolele ulterioare sa expun succint anumite cunostinte ce tin de istoricul instrumentelor cu coarde ciupite (lauta, mandolina, chitara etc.), a lutieriei (constructie, modele, lutieri celebri) sau de istoria muzicii (compozitori si interpreti renumiti).
In sectiunea practica accentul este pus pe descrierea si studiul tehnicilor de actionare specifice chitarei clasice considerate unanim a fi cele mai complexe si care mai apoi, optional, se pot adapta facil cerintelor genurilor muzicale moderne: folk, pop - rock, country, jazz etc. Materialul selectionat in acest scop cuprinde exercitii, studii si piese din literatura universala apartinand cu precadere compozitorilor italieni din secolul XIX, perioadelor Renasterii si Barocului, precum si exercitii si studii proprii, ordonate astfel incat randamentul procesului de invatare sa fie maxim. Fiecare paragraf contine explicatii si indicatii redactate intr-un limbaj clar, concis si insotite - unde este cazul - de fotogrqfii, desene, diagrame.
Doresc sa atrag atentia incepdtorilor ca vor putea invata sa interpreteze la chitara, folosind exclusiv manualul, numai daca vor da dovada in parcurgerea sa, de ambitie, perseverenta, rabdare, inalt nivel autocritic si o permanenta dorinta de autodepasire.
Inchei acest exordiu cu speranta ca demersul meu publicistic va trezi interesul cat mai multor tineri pentru studiul chitarei - acest minunat instrument muzical - pe care marele Andres Segovia il consider a, la finalul unui film documentor TV din 1976,,, cel mai frumos, pe care omul l-a inventat".

Mult succes tuturor! Lucian Suciu

Cluj-Napoca, 2 martie 2004

Anul aparitiei: 2004
Format: 21x29 cm
Nr. pagini:  91 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Manual de chitara pentru incepatori

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0471 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.