Luigi Zoja, Tatal - Perspective istorice, psihologice si culturale

Luigi Zoja, Tatal - Perspective istorice, psihologice si culturale
-25%
Preț: 28,18 lei
37,57 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea lui Luigi Zoja trateaza tema tatalui si paternitatii dintr-o perspectiva jungiana: rolul tatalui in cresterea si educarea copiilor este un construct social, supus schimbarii pe tot parcursul istoriei, culminand cu criza cu care se confrunta paternitatea in ziua de astazi. Forta deosebita a discursului autorului nu rezida intr-o analiza psihologica detaliata, ci in amploarea temei tratate: functia tatalui, de-a lungul existentei omenirii, ca promotor al unei identitati masculine responsabile si disciplinate, pana la consecintele declinului autoritatii sale in cultura apuseana.„In orice epoca, in orice loc, tatal poarta scutul lui Hector. Chiar daca poarta costume, exercita profesii, duce o viata de care nu ne mai amintim, cand il privim, ii intelegem imediat geografia sociala si culturala. (…) Tatal este, de fapt, un punct obligatoriu, poarta ingusta prin care familia intra in societate."
Luigi Zoja

„Un tata care nu cunoaste trecutul tatalui e ca un american care nu stie nimic despre bastinasi sau despre Washington, un francez despre franci sau Napoleon: poate sa traiasca, desigur, dar nu stie de ce apartine astazi acelei comunitati si nu alteia, nu stie ce inseamna poporul din care face, totusi, parte. Astfel, si un tata va fi un tata nesigur daca, desi ii apartine, nu stie nimic despre poporul tatilor."
Luigi Zoja

Luigi Zoja este psiholog si analist jungian. In perioada 1998–2001 a fost presedintele Asociatiei Internationale de Psihologie Analitica. Intre anii 1984 si 1993 a fost presedintele Centrului Italian de Psihologie Analitica.
Tatal este o lectura interesanta pentru toti cei preocupati de istoria paternitatii, dezvoltarea masculinitatii si criza autoritatii parentale in cultura contemporana, pentru specialistii in psihologie, sociologie si antroplogie.

Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0354 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.