Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a XI-a

Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a XI-a
-25%
Preț: 18,00 lei
24,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Generalitati

DESCRIERE

Argument

Cartea de fata are ca scop esential, pe langa acela ultim si ultima tiv de pregatire pentru examenul de Bacalaureat, formarea si consolidarea unor deprinderi de lucru cu textul literar"viu", integrarea acestuia intr-un complex al literaturii romane, determinat istoric, tematic, din punctul de vedere al curentelor si tendintelo- literare.

Demersul analitic este structurat atent, urmarind elementele de conceptie, structura si compozitie, precum si particularitatile stilistice ale textelor abordate.

De asemenea, autorii propun o serie de abordari ale studiilor de caz din programa scolara pentru clasa a XI -a.

Structura lucrarii corespunde structurii manualului, facilitand lectura interesata, pragmatica a elevului, raportarea Ia"provocarile" concrete ale temelor"de zi".

Textele analizate sunt insotite de exercitii"de parcurs", implicand elevul ca partener activ in generarea comentariului de text literar. Testele de Ia sfarsitul fiecarui comentariu constituie un bun prilej de reflectie, fiind dublate armonios de sugestii pentru lucrul individual.

Indicatiile bibliografice raspund nevoii firesti de repere, fiind, dincolo de modelul de onestitate stiintifica, un SUport util si pentru realizarea referatelor sau a portofoliilor elevului.

Experienta concreta, la catedra, a autorilor a determinat incercarea de a se plasa"de partea cealalta", sugerand abordari ale unor studii de caz, prezentari ale curentelor literare sau modele de analiza a unor texte apartinand diferitelor perioade si contexte culturale.

Lucrarea este conceputa ca un ghid util si necesar pentru pregatirea individuala a elevului de liceu, oferind"sfat si ajutor" atat pentru examen, cat si pentru constituirea unei culturi bine ancorate in spiritualitatea romaneasca.


Autori: Cristian Ciocaniu (coordonator), Viorica Avram, Dorica Boltasu Nicolae, Mioara Coltea
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 284 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a XI-a

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0403 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.