Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a IX-a

Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a IX-a
-25%
Preț: 18,00 lei
24,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Generalitati

DESCRIERE

Argument

Volumul de fata se doreste a fi un material auxiliar pentru manualele alternative, deoarece isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori, deopotriva - suportul teoretic absolut necesar pentru clasa a IX-a, urmat de exercitii diverse, care au ca scop atat actualizarea cunostintelor din anii de invatamant gimnazial, cat si aplicarea noilor concepte, acoperind in intregime cerintele programei scolare in vigoare.

Structurata in doua parti (Limba si comunicare si Teme literare), lucrarea se remarca prin cateva puncte forte reprezentate de echilibrul dintre baza teoretica, varietatea textelor-suport (atat literare, cat si nonliterare), dar si prin concentrare a activitatii elevilor asupra corelarii cunostintelor de limba cu cele privind expresivitatea literara.

Atat din punctul de vedere al continutului, cat si din cel al nivelului de dificultate a exercitiilor, acest auxiliar raspunde particularitatilor clasei a IX-a, care are rolul de a dezvolta componenta comunicativ-functionala din programa scolara, in timp ce capitolul dedicat literaturii isi propune cultivarea interesului pentru lectura, fiecare tema abordata fiind urmata de sugestii bibliografice.

Exercitiile propuse in acest auxiliar sunt diversificate si nuantate in functie de obiectivele urmarite. Daca cele cuprinse in capitolul de limba si comunicare au vizat anumite fapte, cele din capitolul dedicat temelor literare si-au propus integrarea notiunilor teoretice din prima parte in analiza textelor literare selectate pentru temele studiate in prima clasa de liceu Uoc si joaca, Scoala, Iubirea, Familia, Calatoria si aventura, Lumi fantastice, Confruntari etice si civice, Scene din viata de ieri si de azi, Personalitati, exemple, modele, Adolescenta).

Speram ca aceasta lucrare sa-i antreneze, in egala masura, pe profesori si pe elevi, printr-o activitate utila atat in vederea pregatirii concursurilor scolare, cat mai ales pentru dezvoltarea competentei de comunicare.
Autoarea


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 192 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a IX-a

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0394 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.