LIBERTATEA ACADEMICA. Intre teorie si politicile universitare

LIBERTATEA ACADEMICA. Intre teorie si politicile universitare
-30%
Preț: 26,60 lei
38,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea reprezinta prima analiza elaborata a unui concept frecvent invocat in spatiul public al ultimelor doua decenii, insa rareori discutat si, cel mai adesea, putin inteles. Prima parte a lucrarii se concentreaza asupra unor probleme normative. Care sunt principalele justificari ale libertatii academice intr-o societate democratica? Ce datorii si ce drepturi implica libertatea academica? Caror grupuri de actori universitari le revin acestea? Care este legatura conceptuala dintre libertatea academica si libertatea de exprimare? Partea secunda se opreste asupra politicilor universitare in domeniul libertatii academice si, in mod particular, asupra conceptului inrudit de autonomie universitara. Tema politicilor academice e discutata contextual, in functie de coordonatele principalelor sisteme contemporane de invatamânt superior, ocazie cu care cartea ofera o incursiune prin universitatile americane, britanice si continentale de astazi.
Libertatea academica a fost conceputa cu un public extins in minte. Volumul se adreseaza, intr-un limbaj accesibil, dar fara a sacrifica analiza riguroasa, deopotriva amatorilor de filozofie normativa si celor preocupati de structura si de soarta educatiei superioare. In primul rând insa, Libertatea academica ramâne o carte necesara bibliotecii oricarui universitar.   

Din cuprins:

•  Justificari ale libertatii academice 
•  Libertatea academica– datorii si drepturi 
•  Libertatea academica si libertatea de exprimare 
•  Libertatea academica si actele aprofesionale
•  Libertatea academica: doar pentru profesori?
•  Autonomia universitara si autoadministrarea academica 
•  Libertatea academica si diversitatea institutionala 
•  Reglementarea libertatii academice

LIVIU ANDREESCU este lector dr. la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti. A publicat si a participat la cercetari in domeniul studiilor americane, al relatiilor dintre biserica si stat si in cel al invatamântului superior. A publicat numeroase articole, printre altele in Journal for the Study of Religions and Ideologies, Europe-Asia Studies, Religion State& Society, Studies in Philosophy and Education, Educational Theory, Altera si Noua Revista de Drepturile Omului.

Nr. pagini: 240
Anul aparitiei: 2010
Format: 16,50 x 23,50 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0521 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.