Legea privind piata de capital. Comentariu pe articole

PRP: 114,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 98,81 lei
Diferență: 16,09 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Intr-o economie marcata de efectele globalizarii, intr-o perioada in care efectele crizei mondiale au generat interogatii acute cu privire la supravietuirea sistemului capitalist, analiza normelor juridice care reprezinta arhitectura pilonului central al economiei de piata constituie o necesitate indiscutabila.
Lucrarea realizeaza un examen critic al textelor legale ce contureaza legislatia primara a pietei de capital din Romania, din perspectiva atat a dispozitiilor, cat a spiritului legislatiei Uniunii Europene in materie.

Lucrarea ,,Legea privind piata de capital. Comentariu pe articole'' a primit in anul 2009 diploma de onoare Constantin Anachitoaie din partea Uniunii Juristilor din Romania, Societatea Academica ,, Titu Maiorescu'', revistele ,,Dreptul'' si ,,Palatul de Justitie''
In acelasi timp, lucrarea se constituie drept un demers stiintific avand drept obiectiv sprijinirea practicienilor dreptului comercial, magistrati, avocati, consilieri juridici, in efortul acestora de aprofundare a elementelor fundamentale ale unei noi ramuri a dreptului privat - dreptul pietei de capital.
Nu in ultimul rand, activitatea de cercetare a normelor juridice in vigoare are drept rezultat formularea unei game largi de propuneri de lege ferenda, necesitatea unor modificari legislative manifestandu-se practic in toate domeniile fundamentale ale legislatiei pietei de capital, incepand cu organizarea si functionarea autoritatii administrative de supraveghere si control, continuand cu aspectele juridice legate de functionarea intermediarilor, organismelor de plasament colectiv si operatorilor de piata si culminand cu normele juridice ce reglementeaza activitatea emietntilor si relatiile acestora cu investitorii.Autor: Dutescu Cristian
Data aparitiei: 30 Noi 2009
Nr pagini : 896

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.