Legea parteneriatului public-privat si Normele metodologice de aplicare

Legea parteneriatului public-privat si Normele metodologice de aplicare
-10%
Preț: 13,50 lei
15,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Legea parteneriatului public-privat si Normele metodologice de aplicare de Monica Ratiu. Una dintre emblemele remarcabile ale noii paradigme a administrarii fondurilor publice (si a patrimoniului public, in general) inaugurate de teoriile economice ce propun performanta drept criteriu esential pentru structurarea politicilor publice, parteneriatul public-privat este reglementat in Romania pentru a doua oara in acest deceniu. Pare a fi confirmat astfel faptul ca abrogarea in cursul anului 2006 a reglementarii anterioare a acestui tip de contract public prin actul normativ care a transpus directivele comunitare referitoare la achizitii publice si concesiunea de lucrari nu a fost o solutie optima.
Avand in vedere constrangerile bugetare acute impuse de criza profunda a deficitelor bugetare si a datoriei publice, prin flexibilitatea si complexitatea sa, ce trebuie solid ancorate in principiile fundamentale ale dreptului comunitar, parteneriatul public-privat constituie o alternativa preferabila pentru realizarea de lucrari publice, atat de necesara. Succesul care a justificat amploarea preocuparilor ce au ca obiect aceste contracte isi poate gasi un ecou si in economia romaneasca. Din aceasta perspectiva, credem ca aparitia legii trebuie salutata.

Autori: Simona Gherghina, Monica Ratiu
Anul aparitiei: 2011
Format: 147x205 mm
72 pagini
Vezi și alte cărți: Legea

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0367 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.