Jora Cristian, Drept civil. Drepturile reale. Editia a 3-a

Jora Cristian, Drept civil. Drepturile reale. Editia a 3-a
-15%
Preț: 46,75 lei
55,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Pagini: 434
Format: 165x235 mm
Categoria: General

DESCRIERE

Cartea autorului Jora Cristian „Jora Cristian, Drept civil. Drepturile reale. Editia a 3-a" de la editura UNIVERSUL JURIDIC

 

Actualul curs de drepturi reale, aflat la cea de-a 3-a editie, doreste sa ofere studentilor si masteranzilor informatii utile privind institutii specifice acestei parti a dreptului civil, autorii urmarind sa aduca elemente noi din doctrina si din practica judiciara si sa actualizeze continutul cursului in raport de modificarile legislative survenite, cum ar fi, spre exemplu O. U. G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, act normativ important in studiul dreptului de proprietate publica.

Autorii au avut in vedere reglementarile actualului Cod civil si, atunci cand s-a considerat necesar, a fost efectuata o analiza comparativa intre reglementarea actuala si aceea continuta de Codul civil roman din 1864. De asemenea, au fost prezentate unele elemente de drept comparat, la unele dintre institutiile studiate.

Autorii au efectuat un studiu amanuntit al institutiilor juridice din materia drepturilor reale, cursul constituind un instrument important de studiu pentru studentii si masteranzii facultatilor de drept, dar si o sursa de documentare pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Subliniem aceea ca autorii au urmarit evidentierea acelor aspecte considerate ca fiind de mare importanta in materia drepturilor reale pentru aplicarea corecta a reglementarilor legale, dar si in scopul imbunatatirii actualului cadru legal. Trebuie retinut ca opiniile, punctele de vedere ale autorilor pot fi supuse discutiilor si dezbaterilor stiintifice, pot constitui elemente de analiza in scopul imbunatatirii legislatiei.

Autorii au urmarit sa ofere informatii cu privire la patrimoniu si functiile acestuia, drepturile patrimoniale, posesie, dreptul de proprietate privata si publica, regimul juridic al circulatiei unor bunuri, modalitatile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprietate privata, modurile de dobandire a dreptului de proprietate, limitele si restrictiile dreptului de proprietate privata, apararea dreptului de proprietate, cadastrul si publicitatea imobiliara.

ISBN: 9786063905308

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0449 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.