Istorie si taina la sfantul munte Athos

Istorie si taina la sfantul munte Athos
-25%
Preț: 9,68 lei
12,90 lei (-24,96%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Pagini: 224
Categoria: Religie

DESCRIERE

Supranumită Grădina Maicii Domnului, republica monastică a Athosului, cu ale sale 20 de mari aşezăminte ortodoxe, ridicate pe culmile masivului muntos din peninsula Calcidică a Greciei, inaintează in Marea Egee. Este un loc al isihiei absolute, care, incepand din secolul al X-lea, sub oblăduirea lui Atanasie Athonitul, avea să devină cel mai vestit centru de viaţă duhovnicească şi cultural-artistică din tot Răsăritul ortodox, un cadru in care cultura teologică şi-a aflat in timp o largă expresie artistică (peste 13 000 de manuscrise in limbile greacă, romană şi slavonă, biserici-monumente ale artei creştine, danii preţioase inchinate de ocarmuirile popoarelor ortodoxe, prelaţi sau simpli enoriaşi, picturile, ajunse celebre in tot Răsăritul, ale şcolii lui Manuil Panselin).

Vasile Andru a descins in două randuri in aceste locuri (1997 şi 1998), oprindu-se la manăstiri, schituri şi chilii ale ascezei individuale, incercand să pătrundă viaţa şi invăţătura părinţilor ortodocşi şi purtand cu mulţi dintre aceştia dialoguri pline de har. Urmarea peregrinărilor sale o reprezintă această carte, pagini plănuite, in spirit, ca tentativă iniţiatică pe traseul dintre secular şi ceresc, dinspre istorie către revelaţia sacrului, pagini in care printre preopinenţii săi ni se infăţişează şi romani, retraşi de o viaţă in acest colţ de lume, mai aproape de sfinţenie şi inţelepciune.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

10,43 lei
13,90 lei (-24,96%)
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.