Istorie. Manual pentru Clasa a XI-a

Istorie. Manual pentru Clasa a XI-a
-14%
Preț: 21,50 lei
25,00 lei (-14%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2007
Pagini: 120
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Istorie. Manual pentru Clasa a XI-a - Autori - Sorin Oane, Catalin Strat.

In acest manual, naratiunea, adecvata varstei si capacitatii de intelegere a tinerilor, este cursiva si pune accentele necesare asupra elementelor esentiale pentru intelegerea temelor dezbatute. Manualul cuprinde:
20 de lectii, grupate in 7 capitole. Temele si continuturile acestora corespund curriculum-ului-nucleu. Concordanta dintre numarul de ore pre-dare-invatare prevazut de programa si lectiile din manual este ideala. Lectia propriu-zisa pune la dispozitia elevilor nu doar cunostintele necesare, ci si o serie de izvoare istorice, opinii si informatii brute, dar si prelucrate, despre unul si acelasi eveniment sau despre evenimente diferite. Solicitarile asociate documentelor lectiei ii transpun pe elevi in situatia de a-si forma si de a-si exersa capacitatile intelectuale, de a formula opinii personale, de a aprecia situatii si fapte diverse si de a-si dezvolta gandirea critica.

- 15 studii de caz, ce se subsumeaza curriculum-ului extins, datorita carora manualul este ideal si pentru formula de predare cu doua ore, deci pentru clasele cu profilul -stiinte sociale- si pentru cele de -filologie-. Studiul de caz reprezinta o completare si o aprofundare a lectiei, uneori o prelungire a ei, deschiderea unor noi drumuri de cercetat.
- 7 dosare de evaluare sumativa plasate dupa incheierea unor teme de istorie importante.
- 7 fise tehnice, care au rolul de a dezvolta unele competente: redactarea unui eseu, lectura unei imagini, analiza unui document istoric etc. Manualul propune, prin intreg continutul sau, o dezbaterea libera de idei si opinii, libera de prejudecati sau de abordari dogmatice.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0477 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.