Istoria Romanilor, Volumul I. Mostenirea timpurilor indepartate (Editia a II-a, revazuta si adaugita)

Istoria Romanilor, Volumul I. Mostenirea timpurilor indepartate (Editia a II-a, revazuta si adaugita)
-25%
Preț: 74,25 lei
99,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Primul volum al Istoriei tarii noastre trateaza elementele de baza ale evolutiei cultural - istorice, de la aparitia omului pe teritoriul Romaniei pana la cucerirea romana.

Partea I a acestui volum acopera cea mai mare durata a Istoriei Romaniei, din Paleolitic pana la prima perioada a epocii fierului, inclusiv (cap. I - III).  Acest interval de timp, de aproximativ un milion de ani, ocupa un loc de prima importanta in ansamblul istoriei Romaniei, aflandu-se la temelia intregului edificiu al evolutiei ulterioare.

Un deosebit interes prezinta, fireste, particularitatile cultural - istorice ale societatii umane din spatiul carpato - danubian din aceasta perioada, in stransa legatura cu evolutia culturilor europene, indeosebi ale acelora din sud-estul Europei, dar ti cu civilizatiile evoluate ale Orientului Apropiat.

Partea a II-a a volumului (cap. IV-X) cuprinde o perioada relativ scurta, de circa 600 de ani, in care prezenta izvoarelor scrise alaturi de cele arheologice ingaduie o abordare nominala a fenomenelor istorice, in sensul imbinarii evolutiei culturale cu cea a faptelor propriu-zise.
Punctul culminant al istoriei Daciei preromane il reprezinta rastimpul cuprinzand domniile regilor Burebista si Decebal, reflectat arheologic in ceea ce se intelege prin,, civilizatia geto-daca din perioade de maxima dezvoltare" (cap. VIII-X).Coordonatori: Acad. Mircea Petrescu Dimbovita, Acad. Alexandru Vulpe
Nr. pagini: 915+ 68 de planse color
Anul reeditarii: 2013
Coperti cartonate Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Istoria Romanilor, Volumul I. Mostenirea timpurilor indepartate (Editia a II-a, revazuta si adaugita)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0539 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.