Istoria Colegiului National Pedagogic STEFAN CEL MARE din Bacau. 90 de ani (1919 - 2009)

Istoria Colegiului National Pedagogic STEFAN CEL MARE din Bacau. 90 de ani (1919 - 2009)
-5%
Preț: 57,00 lei
60,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Pe ziua de 1 Octombrie 1919, s–au infiintat in toata tara pe langa scolile normale existente in vechiul regat, inca 28 de scoli normale. Printre scolile infiintate a fost si scoala normala din Bacau, cu trei clase de elevi, veniti de la cele trei scoli pregatitoare din judet: Hemeius, Garleni si Onesti.
Cu organizarea scolii normale din Bacau, a fost insarcinat d. profesor Gh. Gavrilescu, directorul Liceului„Ferdinand I” din Bacau, pe acea vreme, care a functionat numai pana la 1 noembrie, cand a fost numit director d. profesor H. Ionescu.
Cursurile s–au deschis la 19 noiembrie. Planul initial era ca elevii sa urmeze cursurile in localul liceului„Ferdinand I”, iar internatul sa fie in localul inchiriat. Negasindu–se un local incapator in oras, s–a intervenit la primaria Bacau, sa cedeze localul scolii Primare de Fete nr. 1 din str. Negel, spre a servi de internat. Primaria Bacau a cedat localul cerut de organizatorii scolii normale pentru un an scolar (1919–1920).

Nicolae POPOVICIAnul aparitiei: 2009   
Format: 20X14 cm
Nr. pagini: 304 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.