Interferente - Aspecte stilistice si interpretative in unele creatii pentru flaut din muzica romaneasca in a doua jumatate a secolului al XX-lea de Catalin Virgil Opritoiu

Interferente - Aspecte stilistice si interpretative in unele creatii pentru flaut din muzica romaneasca in a doua jumatate a secolului al XX-lea de Catalin Virgil Opritoiu
-15%
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Catalin Virgil Opritoiu este unul dintre cei mai apreciati flautisti romani, doctor in Muzica si lector universitar la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A fost prim flautist al Filarmonicii George Enescu, iar in prezent este director artistic si solist concertist al Orchestrei Simfonice Bucuresti.

Din palmaresul sau fac parte numeroase premii si distinctii nationale si internationale, un numar impresionant de concerte si inregistrari, precum si o bogata activitate academica. Observand intregul cuprins al lucrarii, autorul a abordat o tematica accesibila momentului prezent, cea a muzicii romanesti contemporane.

Domnul Catalin Virgil Opritoiu a avut posibilitatea de a se informa direct de la compozitori in legatura cu lucrarile muzicale analizate si interpretate, ceea ce constituie un mare avantaj si un imens beneficiu pentru cei care se vor apropia de aceasta muzica in viitor. Din acest punct de vedere consideram ca lucrarea de fata este de o mare valoare documentara. Artistii fie interpreti, fie compozitori au o preocupare pentru gasirea acelui sambure spiritual ce face sa fie transcens universul material si inlocuit cu un univers spiritual, muzical.

Toti acesti artisti sau compozitori care au fost prezentati in text prin analize, dar si prin interpretarea muzicala a lucrarilor lor au cautat si cauta acel moment inefabil al muzicii care sa insufle prin sunete insasi Tacerea. (Prof. Univ. Dr. Florenel Ionoaia).

Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 210
Format: 14. 5 x 20. 5

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Proza diversa

Created in 0.0482 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.