Infractiunile de coruptie in contextul reglementarilor europene

Infractiunile de coruptie in contextul reglementarilor europene
-10%
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Infractiunile de coruptie in contextul reglementarilor europene de Claudia-Florina Usvat. Procesul de armonizare a legislatiei nationale cu reglementarile europene in materie de coruptie este unul anevoios, atat datorita dificultatilor intampinate pe plan intern, cat si datorita faptului ca exista necorelari si contradictii inclusiv la nivelul textelor europene, asa cum am aratat in cuprinsul lucrarii.
Printre recomandarile GRECO cuprinse in Runda a doua de evaluari a Raportului de conformare referitor la Romania, adoptat la Strasbourg in 3-7 decembrie 2007, in cadrul celei de-a 35-a Reuniuni Plenare se enumera si cele privind modificarea si completarea legislatiei de drept penal si de procedura penala in materia infractiunilor de coruptie.
Raportat la aceste recomandari, noul Cod penal aduce cateva modificari si completari, a caror necesitate s-a impus de-a lungul timpului sau care se impune din perspectiva armonizarii legislatiei interne cu legislatia europeana, fara ca acestea sa fie insa suficiente (…).Autor: Claudia-Florina Usvat   
Anul aparitiei: Martie 2010
Pagini: 648
Format: 14, 5 x 20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0428 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.