Indeletnicire iubitoare de Dumnezeu. Tilcuiri la Pentateuh

Indeletnicire iubitoare de Dumnezeu. Tilcuiri la Pentateuh
-10%
Preț: 63,00 lei
70,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cartea de fata este singura Tilcuire la Pentateuh existenta in limba romana. Prima sa editie a fost tiparita la Iasi, in 5 volume, intre 1815 si 1819, in traducerea Mitropolitului Veniamin Costachi, la doar 14 ani dupa aparitia ei in limba greaca. Lucrarea este o exegeza morala la primele cinci carti ale Sfintei Scripturi, intemeiata pe scrierile Sfintilor Parinti adunate in Catene, alcatuita de un dascal de geniu al veacului al XVIII-lea, pe care si l-ar fi dorit oricare din marile universitati ale vremii sale.
Evghenie Vulgaris (1716-1806), arhiepiscop de Herson intre anii 1775 si 1779, a fost una din cele mai luminate minti ale Bisericii Ortodoxe din ultimii 400 de ani. Dobindind o vasta cultura, initial iluminista, la doar 33 de ani a intemeiat Athoniada, academia athonita, care a pregatit citiva din marii carturari ai celei de a doua jumatati a sec. al XVIII-lea, printre care Sfintul Athanasie din Paros si Sfintul Cosma Etolul. Cei zece ani petrecuti ca profesor in Sfintul Munte Athos i-au dat profunzimea si intelegerea ortodoxa pe care nu le-a putut cistiga prin pregatirea sa universitara.
Scrierea pe care o tineti in miini este o lucrare ce nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa de Crestin iubitor al Sfintei Scripturi si al Sfintilor Parinti. Daca Sfinta Scriptura este cuvintul cel dumnezeiesc, tilcuirile Sfintilor Parinti sint vasele cele de pret prin care putem si noi sa ne adapam din puterea si limpezimea Duhului Sfint. Tilcuirea la Pentateuh aduce lumina in sufletele tuturor celor care nu pot patrunde puterea mintuitoare a cuvintelor cartilor Sfintului Proroc Moisi.


Format: 17x24 cm
An aparitie: 2012
Pagini: 656

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.