In cautarea timpului pierdut. La umbra fetelor in floare - Volumul II

In cautarea timpului pierdut. La umbra fetelor in floare - Volumul II
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Volumul La umbra fetelor in floare ar putea fi subintitulat, intr-atat de numeroase sunt aici referintele la domeniul tuturor artelor, vazute ca avand structuri izomorfe, oricand omologabile.


"La umbra fetelor in floare devine ceea ce Du côté de chez Swann fusese de asemenea, dar la un mod mai putin flagrant, daca putem spune astfel: o reflectie nu numai implicita, dar si insistent explicita asupra adevarului artei si relatiei dintre artist si opera sa. Volumul La umbra fetelor in floare ar putea fi subintitulat, intr-atat de numeroase sunt aici referintele la domeniul tuturor artelor, vazute ca avand structuri izomorfe, oricand omologabile. Descriind un tablou de Elstir sau o fraza muzicala de Vinteuil, Proust descrie propriul lui roman, alcatuirea si. Cheia de lectura a bucatii muzicale, a tabloului, a paginii de literatura este totdeauna analogica, in virtutea ideii ca totul este metafora si ca, numai metafora poate darui un fel de eternitate stilului>."
Irina Mavrodin

Nr. de pagini: 528
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0372 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.