Ilie Rad, Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste - Editia a II-a revazuta si adaugita

Ilie Rad, Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste - Editia a II-a revazuta si adaugita
-16%
Preț: 25,16 lei
29,95 lei (-15,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste. Redactarea unei lucrari stiintifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare si le insuseste"din mers". Elaborat din ratiuni didactice si inspirat de experienta autorului, volumul constituie o sinteza a ceea ce s-a scris in spatiul romanesc (si nu numai) despre redactarea unui text stiintific. Caracterul sau aplicativ este evidentiat de numeroasele exemple comentate, de informatiile inedite privind anumite aspecte ale cercetarii (referintele online si site-ografia, transcrierea textelor etc.). Prin continut, cartea se adreseaza in primul rind studentilor - care trebuie sa intocmeasca lucrari de seminar, lucrari pentru simpozioane si sesiuni stiintifice si, mai ales, lucrarea de diploma -, dar si masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar care se pregatesc pentru obtinerea unor grade didactice sau cercetatorilor.

"Au aparut atitea carti cu acest subiect in ultima vreme, dar niciuna nu e atit de complexa, niciuna nu contine o informatie atit de variata, niciuna nu se adreseaza atit de direct studentilor. Si apoi, se citeste cu placere, aproape ca un roman de aventuri, al carui erou principal e Textul." (Ionel Funeriu)

"Cartea scrisa de Ilie Rad - utila, frumoasa, cu suflet - merita sa fie recomandata studentilor si doctoranzilor." (Septimiu Chelcea)

Cuprins: Importanta cunoasterii normelor si principiilor de redactare a unui text stiintific - Trasaturile stilului stiintific - Structura unui text stiintific - Speciile textului stiintific - Aparatul critic al unei lucrari stiintifice - Exigentele punctuatiei - Bibliografia - Redactarea indicelui - O problema dificila: transcrierea textelor - Originalitate si plagiat - Corectura textului stiintific - Notiuni de tehnoredactare - Lucrarea de licenta

Nr. de pagini: 312
Anul aparitiei: 2008

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.