Icoane (Album)

Icoane (Album)
Preț: 38,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Invingand armatele vrajmase, ridicand asedii si vindecand bolnavii - toate aceste puterii iesite din comun au fost atribuite din timpuri imemoriale icoanelor. Imagini ale Fecioarei Maria si ale sfintilor pe un minunat fundal auriu trimit inspre o realitate spirituala, eterica. Pictorii de icoane
au evitat in mod constient redarea oricarui subiect care ar fi putut sugera ideea de spatiu si timp. Ei s-au raportat la modelele canonice, transmise prin intermediul manualelor de-a lungul secolelor, astfel incat orice credincios din orice colt al lumii sa poata intelege imediat sensul imaginilor reprezentate. Cu toate acestea, nu exista doua icoane identice. Lucrarile aflate in Muzeul Icoanei din Recklinghausen ne ofera o perspectiva aspura a sase secole de creare a unei mari varietati de icoane rusesti, grecesti, bizantine si romanesti.

Autor: Eva Haustein-Bartsch
Anul aparitiei: 2009
Editura: TASCHEN
Pagini: 96

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0406 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.