Hrana vie sursa de sanatate (Jacques-Pascal Cusin)

Hrana vie sursa de sanatate (Jacques-Pascal Cusin)
-15%
Preț: 10,20 lei
12,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Introducere

In 1996, cand am publicat o lucrare intitulata Sanatate si vitalitate printr-o alimentatie vie - O revolutie diete tica, nu banuiam cu cat succes revolutia presimtita de mine avea sa determine evolutia obiceiurilor alimentare ale unui numar atat de mare de persoane.

Azi, virtutile si pertinenta unei alimentatii cu dominanta vegetala, putin transformata, de calitate biologica sau biodinamica si provenita de preferinta dintr-o productie locala, sunt din ce In ce mai recunoscute atat de specialistii In nutritie si sanatate, cat si de marele public. Piedici exista totusi, actionate Indeosebi de cativa factori din industria agroalimentara, din agrochimie si din productia animaliera intensiva.

Pe de alta parte, regimurile cele mai fanteziste, cele mai contradictorii n-au disparut totusi. Poate eficace pe termen scurt In materie de slabit, cele mai multe nu sunt totusi lipsite de riscuri pentru sanatate. Dupa cum vom vedea, departe de a fi un regim, hrana vie corespunde unui mod de a ne hrani In care alimentul este considerat ca un ansamblu de molecule specifice, ce au toate motivele sa fie impreuna."Impreuna": acest termen capata o importanta esentiala, pentru ca facem parte si dintr-un ansamblu a carui sanatate o determina pe a noastra. Cu alte cuvinte, sanatatea fiintei omenesti, care se gaseste la capatul lantului alimentar, si cea a planetei sunt legate In mod intrinsec. De la sol la farfurie, toate etapele au importanta lor. Secretul esential al alimentatiei vii consta tocmai in aceasta abordare integrativa sau globala a hranei noastre.

 
Faptul de a ne hrani reprezinta cu adevarat contactul nos-tru cel mai intim cu natura. Mancand, absorbim un element provenit din pamant, exterior noua. Organismul trebuie sa-I recunoasca, sa-I transforme, sa-I asimileze si, In parte, sa-I elimine. Supravietuirea, vitalitatea si sanatatea noastra depind de asta.


La fel ca un boiler, calitatea carburantului pe care il ingeram o conditioneaza pe cea a tuturor fazelor arderii. Un carburant neadecvat solicita In mod excesiv functiile regulatoare ale masinii, se consuma doar partial, pierde In eficacitatea energetica si imbacseste conductele. Treptat, organismul si metabolismul nostru se epuizeaza; functionarea se gripeaza si ajunge In pana.


Alimentatia vie constituie astfel carburantul optim pentru hranirea corecta a organismului si a creierului nostru.

Intentia acestei lucrari este sa va ajute sa descoperiti un mod de alimentatie coerent, sanatos si savuros, ale carui principii decurg atat din bunul simt, cat si din cunostintele cele mai specializate In materie de nutritie. Va propun astfel sa va insuslti aceste cuvinte ale lui Hipocrat:"Ca sa vorbim corect despre alimentatia omului, trebuie sa fim mai Intai bine instruiti despre natura lui, sa-i cunoastem originea si partile componente. Apoi, trebuie sa stim calitatile naturale ale alimentelor si efectul modificarilor cauzate de' prepararea prin interventia
    umana".


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 285 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Hrana vie sursa de sanatate (Jacques-Pascal Cusin)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0426 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.