Gramatica limbii franceze, B1 (Maria Braescu)

Gramatica limbii franceze, B1 (Maria Braescu)
-25%
Preț: 13,90 lei
18,53 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Gramatica

DESCRIERE

CUVANT INAINTE.

Aceasta lucrare se adreseaza vorbitorilor romani care studiaza limba franceza si are, In primul rand, un caracter practic. Au fost deci omise atat explicatiile de ordin istoric cat si disputele teoretice privind acele fenomene asupra carora lingvistii cei mai aujorizati nu au ajuns inca la o interpretare unitara.   .

De asemenea, pentru a face cat mai accesibile aspectele fundamentale ale limbii franceze, le-am ilustrat cu numeroase exemple, dand, pentru anumite sensuri, si echivalentul romanesc, si le-am prezentat comparativ cu limba romana, promovand prin aceasta o mai larga intelegere a structurii celor doua limbi. Tablourile sinoptice inserate dupa anumite capitole, numeroasele liste de cuvinte si de expresii, precum si observatiile si notele care delimiteaza aspectele particulare ale diferitelor fenomene raspund aceleiasi intentii. Pentru o mai usoara orientare a cititorului roman, am pastrat In structura lucrarii ordinea, devenita traditionala: morfologie, sintaxa. Aceasta nu ne-a Impiedicat Insa sa consideram categoriile morfologice, chiar in cadrul prezentarii partilor de cuvant, in stransa legatura cu implicatiile lor sintactice. De altfel, criteriul practic de organizare si prezentare a aspectelor limbii franceze nu a fost si unul de simplificare sau de amputare. Ca atare, prezentand aspectele majore ale limbii, am facut un credit larg observatirlor particulare care reliefeaza in aceasta lucrare aspectul contemporan al limbii franceze.

Astfel, pentru ilustrarea problemelor fundamentale ale limbii franceze, pe langa exemplele elaborate am folosit numeroase extrase din scriitorii secolelor al XIX-lea si al XX-lea a caror contributie la dezvoltarea si evolutia limbii literare este de netagaduit. Prin aceasta am cautat sa insumam fiecarui"adevar" gramatical cate ceva din supletea limbii vorbite care a irupt mai ales In literatura contemporana atenuand intransigenta multor"reguli".

Pusa de acord cu spiritul nou reprezentat de lingvistii contemporani, aceasta lucrare va putea constitui, speram, un mijloc de cunoastere mai completa a limbii franceze in tara noastra.

AUTORII

Autori: Maria Braescu, Marcel Saras
Anul aparitiei: 2006
Nr. pagini: 207

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Gramatica limbii franceze, B1 (Maria Braescu)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0347 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.