Ghid practic de aplicare a IFRS - CD

Ghid practic de aplicare a IFRS - CD
-10%
Preț: 123,61 lei
137,34 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Categoria: Tratate

DESCRIERE


CD-ul Ghid practic de aplicare a IFRS contine explicarea practica a modului de aplicare a IFRS incepand cu inchiderea exercitiului financiar 2012:

    prezentarea cadrului legal complet de aplicare a IFRS
    prezentarea situatiilor financiare
    prezentarea diferentelor fata de prevederile OMFP nr. 3. 055/2009, cu exemple practice de aplicare a celor mai uzuale standarde in parte:
        IAS 1 Prezentarea situatiilor financiare
        IAS 2 Stocuri
        IAS 8 Politici contabile, modificari ale estimarilor contabile si erori
        IAS 11 Contracte de constructie
        IAS 18 Venituri
        IAS 12 Impozitul pe profit
        IAS 16 Imobilizari corporale
        IAS 36 Deprecierea activelor
        IAS 40 Investitii imobiliare
        IFRS 5 Active imobilizate detinute in vederea vanzarii si activitati intrerupte
        IAS 17 Leasing
        IAS 29 Raportarea financiara in economiile hiperinflationiste
        IAS 38 Imobilizari necorporale

3 motive pentru care trebuie sa aveti CD-ul Ghid practic de aplicare a IFRS
Motivul nr. 1 Pentru nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice, cu privire la aprobarea politicilor si procedurilor contabile prevazute de legislatie (in speta, de OMFP 881/2012), amenda este de la 300 la 4. 000 lei.

Motivul nr. 2 Potrivit legii 297/2004 privind piata de capital, nerespectarea prevederilor referitoare la modul de intocmire a situatiilor financiar-contabile si la auditarea acestora se sanctioneaza cu amenda de la 0, 1% pana la 10% din cifra de afaceri totala realizata in anul financiar anterior sanctionarii.

Motivul nr. 3 Situatiile financiare anuale sunt in mod obligatoriu auditate, iar nerespectarea reglementarilor conduce la opinii de audit nefavorabile ce pot afecta valoarea de piata a titlurilor firmei.

Evitati aceste probleme enumerate mai sus cu CD-ul Ghid practic de aplicare a IFRS! Un ghid practice adresat contabililor din societatile ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata.


IMPORTANT!
Ordinul 881/2012 al Ministerului Finantelor Publice obliga firmele listate la bursa sa adopte standardele internationale de raportare financiara - IFRS.Format:    CD
Anul aparitiei:    2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0439 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.