Ghid complex de pregatire pentru examenul de Bacalaureat 2015 - Biologie vegetala si animala, clasele a IX-a si a X-a

Ghid complex de pregatire pentru examenul de Bacalaureat 2015 - Biologie vegetala si animala, clasele a IX-a si a X-a
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Ghid complex de pregatire pentru examenul de Bacalaureat 2015 - Biologie vegetala si animala, clasele a- IX-a si a - X-a. Notiuni teoretice sintetizate clar si concis - Teste cu grade diferite de dificultate.

Dragi elevi,

Dupa o importanta experienta didactica in pregatirea multor generatii de elevi pentru sustinerea examenului de bacalaureat la Biologie, a examenelor de admitere la Facultatea de Medicina si Farmacie, am elaborat prezenta lucrare pentru a va ghida in pregatirea voastra pentru sustinerea cu succes a examenului de bacalaureat 2015, la BIOLOGIE VEGETALA SI ANIMALA, din materia claselor a IX-a si a X-a.

Plecand de la ideea ca fara a intelege notiunile teoretice este aproape imposibil ca un elev sa poata rezolva variantele de subiecte propuse la examene, am optat pentru prezentarea in prima parte a lucrarii, intr-o maniera clara si concisa, usor de asimilat, notiunile teoretice prevazute in Programa de bacalaureat pentru disciplina Biologie, valabila in anul 2015. Acest lucru are menirea de a va facilita intelegerea logica a tuturor notiunilor teoretice, interpretarea si corelarea informatiilor referitoare la anumite structuri si procese fiziologice, astfel incat sa reusiti sa rezolvati orice varianta de subiecte.

Ca o noutate ce face diferenta, dupa fixarea notiunilor teoretice din materia clasei a IX-a, in partea a doua a Ghidului, aveti la dispozitie variante de subiecte propuse si rezolvate din aceasta materie, pentru a va fixa temeinic informatiile dobandite, informatii care vor deveni nu numai accesibile, dar si placute.  Dupa studiul individual rational si parcurgerea integrala a materiei de clasa a-X-a, cu ajutorul Ghidului, aveti la dispozitie alte variante de subiecte propuse si rezolvate, subiecte recapitulative din materia claselor a IX-a si a X-a.

In partea a treia a Ghidului va prezentam variante de subiecte extrase la examenele de bacalaureat la Biologie vegetala si animala, clasele a IX-a si a X-a, din cele doua sesiuni de examen, din 2011, 2012, 2013, 2014, precum si baremele de rezolvare.
Parcurgand acest Ghid, rezolvand logic, cu responsabilitate si fara greseala toate variantele de subiecte propuse, veti reusi cu siguranta sa obtineti o nota mare la examenul de bacalaureat 2015.

Bunicii, parintii si prietenii, vor fi mandri de rezultatele pe care le veti obtine, rezultate care vor reflecta capacitatea voastra de munca si dorinta de a reusi in tot ceea ce va propuneti.

Va doresc din suflet mult succes!

Georgeta CICEA (CHIRACU)
                Profesor gr. I


CUPRINS

CLASA a IX -a:

CAPITOLUL I - CELULA - unitatea structurala si functionala a lumii vii

1. 1. STRUCTURA, UL TRASTRUCTURA SI ROLUL COMPONENTELOR CELULEI
1. 2. DIVIZIUNEA CELULARA
CAPITOLUL II - EREDIT ATEA SI V ARIABILIT A TEA LUMII VII 11. 1. CONCEPTE
11. 2. MECANISMELE TRANSMITERII CARACTERELOR EREDITARE 11. 3. RECOMBINAREA GENETICA PRIN SCHIMB RECIPROC
DE GENE
11. 4. DETERMINISMUL CROMOZOMAL AL SEXELOR 11. 5. INFLUENTA MEDIULUI ASUPRA EREDITATII 11. 6. GENETICA UMANA
CAPITOLUL III - DlVERSlT ATEA LUMII VII

CLASA a X-a:

CAPITOLUL I - TESUTURILE VEGETALE SI ANIMALE CAPITOLUL II - STRUCTURA SI FUNCTIILE FUNDAMENTALE ALE ORGANISMELOR VII


I 1. FUNCTIILE DE NUTRITIE A. I. NUTRITIA AUTOTROF A
A. 2. NUTRITIA HETEROTROF A B. I. RESPIRATIA LA PLANTE
B. 2. SISTEMUL RESPIRATOR LA MAMIFERE C. I. CIRCULATIA LA PLANTE
C. 2. SISTEMUL CIRCULATOR LA MAMIFERE 0. 1. EXCRETIA LA PLANTE
D. 2. EXCRETIA LA MAMIFERE
U. 2. FUNCTIILE DE RELATIE
A. l. SENSlBILIT ATEA SI MISCAREA LA PLANTE A. 2. SENSIBILITATEA LA ANIMALE


Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 262

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0473 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.