Geografie. Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat (Ovidiu Barbulescu)

Geografie. Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat (Ovidiu Barbulescu)
-20%
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Bacalaureat

DESCRIERE

Cuprins


Argument
Europa
Romania
Uniunea Europeana
Teste
Bareme de evaluare si de notare


ARGUMENT


Examenul de Bacalaureat reprezinta un moment deosebit de important pentru elevii din cla-sele tenninale, dar un criteriu esential pentru admiterea in invatamantul superior. In conse-cinta, miza acestui examen devine din ce in ce mai important& Geografia studiata de catre elevi in clasa a XII-a, Europa - Romania -Uniunea Europeans, Probleme fundamentale, este prezenta la examenul de bacalaureat prin probe scrise, sub forma de teste, prin rezolvarea carora candidatii trebuie sa demonstreze ca au dobandit competentele prevazute de programa colara. Lucrarea prezenta iii propune sa raspunda la principalele cerinte ale examenului de bacala-ureat; utilitatea acesteia find sustinuta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, lucra-rea reprezinta o eficienta metoda de inswire a materiei la Geografia studiata in clasa a XII-a. In al doilea rand, modul in care sunt realizate sintezele §i aplicatiile asigura o intelegere temeinica a continuturilor, elevii se vor familiariza cu structura subiectelor, cu gradul for de dificultate cu cerintele baremelor de notare, iar aceasta familiarizare este un prim pas pentru o invatare de calitate. Pentru a veni in sprijinul elevilor, pentru a raspunde cerintelor for de instruire, autorii au structurat volumul in cinci parti:
Partea intai - prezinta Programa pentru Examenul de Bacalaureat, competentele ce urmeaza a fi evaluate; Partea a doua - Europa - sinteze aplicatii;
Partea a treia - Romania - sinteze aplicatii;
Partea a patra - Uniunea Europeans - sinteze aplicatii;
Partea a cincea - modele de subiecte bareme de corectare.
Volumul prezinta o serie de sinteze, bine ordonate in raport cu exigentele programei §cola-re care vizeaza realizarea competentelor §i intelegerea continuturilor. Aceste sinteze sunt urmate de aplicatii. Atat sintezele, cat Si aplicatiile cuprind suporturi cartografice necesare depriderilor de lucru pentru proba de geografie a examenelor nationale.

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 254
Format: 13x20

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0751 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.