Genetica judiciara
29,30 lei
32,55 lei (-9,98%)

Genetica judiciara

Genetica judiciara
-10%
Preț: 29,30 lei
32,55 lei (-9,98%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 176
Format: 8/54x84
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezentare: Lucrarea de fata si-a propus sa prezinte principalele aspecte teoretice si practice ale mijloacelor moderne de identificare din domeniul medicinei legale si criminalisticii, denumite generic amprente genetice. In cuprinsul lucrarii sunt structurate intr-o sinteza proprie cunostinte de genetica, genetica moleculara, genetica a populatiilor si bioetica, cu aplicabilitate in câmpul medicinei legale si dreptului. Pentru ilustrarea unor cazuri si sustinerea unor afirmatii, autorii au apelat la experienta expertala acumulata in ultimii sase ani, perioada in care testele ADN au inceput a fi utilizate si la noi in tara de catre anchetatori si instantele civile sau penale. In contextul in care se face simtita tot mai acuta nevoia de investigatii ADN in sistemul medical si judiciar din România, lucrarea de fata va constitui un punct de reper pentru toti cei interesati sa se familiarizeze cu genetica judiciara - acest fascinant domeniu expertal de mare actualitate.

Adresabilitate: Medici legisti, geneticieni, criminalisti.

Cuprins: Introducere. Bazele identificarii in medicina legala si criminalistica. Structura si functiile ADN nuclear. Tehnici de analiza a ADN in practica medico-legala. Testele ADN in cercetarea filiatiei biologice. Tehnicile, metodele de prelevare a probelor de la locul faptei si utilizarea tehnologiei ADN in criminalistica si medicina legala Cromozomul Y - o noua perspectiva in identificarile genetice. Noi markeri ADN folositi in genetica judiciara. ADN mitocondrial. Interpretarea probabilistica a rezultatelor testelor ADN in cazurile penale si civile. Investigatiile genetice in catastrofele cu numar mare de victime. Standardele de analiza in investigatiile genetice. Bazele de date ADN. Quo vadis genetica judiciara. Bibliografie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.