Gabriela Cristina Frentiu, Legea nr. 17-2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan. Titlul I - Comentariu pe articole

Gabriela Cristina Frentiu, Legea nr. 17-2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan. Titlul I - Comentariu pe articole
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Legea nr. 17/2014 a intrat in vigoare la data de 11 aprilie, reprezentand legea speciala in materia vanzarii terenurilor agricole situate in extravilan. Instrainarea acestora din urma fiind conditionata de respectarea dreptului de preemptiune, prin aceasta se consacra, asadar, un drept legal de preemptiune.

Fiind o lege noua, care nu a generat inca litigii, lucrarea cuprinde un comentariu al fiecarui articol al Titlului I al Legii, corelat cu reglementarile Normelor metodologice adoptate in aplicarea legii speciale. Actul normativ analizat prezinta interes nu numai pentru proprietarii de terenuri extravilane, ci si pentru practicienii dreptului, fie ei avocati, notari sau judecatori. De aceea, in comentariu sunt surprinse si analizate diverse probleme practice care ar putea aparea in procesul aplicarii legii, fie in procedura notariala, fie in cea judiciara, fie in procedura inscrierilor de carte funciara.

Chiar daca este posibil ca nu toate aprecierile si observatiile din cuprinsul acestei lucrari sa fie acceptate, cel putin acestea vor da nastere unor dezbateri interesante, utile, intr-un domeniu aflat intr-o continua adaptare la realitatile vietii sociale.

Nr. de pagini : 156
Anul aparitiei : 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.