Fundamente de sisteme automate. Teorie si Aplicatii

Fundamente de sisteme automate. Teorie si Aplicatii
-12%
Preț: 41,58 lei
47,25 lei (-12%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Tratate

DESCRIERE

Acest volum include notiunile de baza despre sistemele automate, asa cum sunt cunoscute in randul specialistilor in domeniul AUTOMATICII sub denumirea de TEORIA SISTEMELOR, baza disciplinelor de specialitate din domeniul conducerii automate a proceselor industriale.
Aceasta carte continua linia traditionala imprimata scolii craiovene de automatica teoretica timp de doua decenii de regretatul Profesor dr. doc. ing. Constantin Belea. Ma folosesc de acest prilej pentru a aduce inca un omagiu celui ce a fost un eminent dascaI si indrumator atat pentru cele 15 promotii de absolventi ai Sectiei de Automatizari si calculatoare din cadrul Facultatii de Electrotehnica ce au absolvit pe perioada de activitate a sa, cat si pentru cadrele didactice ale catedrei de Automatica aflate la inceput de drum si care s-au format sub directa sa coordonare.
Profesor dr. doc. ing. Constantin Belea a publicat numeroase studii, cursuri universitare, monografii, lucrari de sinteza si articole in limbile romana, engleza si rusa, a fost conducator de doctorat In automatica si a primit premiul"Traian Vuia" acordat In 1971 de Academia Romana. Din initiativa sa directa, la Universitatea din Craiova se organizeaza, incepand din 1980, Simpozionul National de Teoria Sistemelor, SINTES, cu periodicitate de doi ani, care confirma constituirea si consolidarea la Craiova a unei adevarate scoli de Teoria Sistemelor.
Cartea este organizata pe 10 capitole urmarind prezentarea metodelor de descriere, analiza si sinteza a sistemelor automate liniare si neliniare, cautand sa permita cititorilor o asimilare comoda a notiunilor, precum si aplicarea in practica a acestora. Numeroasele exemple prezentate la fiecare capitol, cu precadere luate din practica industriala a sistemelor de reglare automata, usureaza intelegerea si aplicabilitatea practica a diferitelor concepte si metode de analiza si sinteza a sistemelor automate. Efortul metodic al lucrarii este axat pe descrierea sistemica a conceptelor automaticii, reprezentand baza teoretica a proiectarii si conducerii proceselor industriale, ce au fost dezvoltate de autor in o serie de lucrari tiparite pana in prezent, amintind: Automatizari industriale continue, Conducerea automata a proceselor industriale, Procese industriale automatizate, Managementul proiectelor, precum si in indrumarele de laborator elaborate la disciplinele coordonate.
Lucrarea de fata este o extindere, adaugandu-se noi componente si exemple, a celor doua lucrari publicate anterior de autor in acest domeniu, Teoria Sistemelor, manual pentru uzul studentilor, Reprografia Universitatii din Craiova, 1993 (din perioada cand autorul a predat acest curs la studentii specializarii de automatica, cursuri sera le) si Sisteme automate, Editura Spicon, Bucuresti, 1997.
Necesitatea acestei lucrari rezulta din analiza cerintelor impuse inginerilor pusi in situatia conducerii sau proiectarii unor procese industriale. In ultimele decenii a aparut o crestere a complexitatii proceselor industriale si in acelasi timp, o crestere cerontelor referitoare la performantele acestora procese si ale produselor fabricate. Drept urmare au fost dezvoltate metode moderne de proiectare a sistemelor de conducere automata, metode moderne de conducere automata a proceselor si instalatiilor industriale si s-au proiectat si realizat echipamente de conducere specifice.

Referenti stiintifici: Prof. univ. dr. Mircea Ivanescu, Prof. univ. dr. Constantin Marin
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 369 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Fundamente de sisteme automate. Teorie si Aplicatii

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Tratate - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0429 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.