Fluturele gladiator (Cristina Modreanu)

Fluturele gladiator (Cristina Modreanu)
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,50 lei
Diferență: 6,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 168
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

De la inceputul secolului 21, pe scena internationala de teatru s-a inregistrat o revenire intensa a creatorilor care transcriu in spectacolele lor o atitudine fata de realitatea inconjuratoare, activand latura militanta a celei mai sociale dintre arte. In ultimul deceniu, la care se refera eseurile din volum, balanta s-a inclinat si in spectacologia romaneasca dinspre estetica inspre etica, ceea ce a dus la inscrierea teatrului romanesc intr-o tendinta globala. Pentru prima data dupa efervescenta anilor’90, prin teatrul politic se produce din nou o sincronizare a scenei romanesti cu circuitul ideatic aflat in avangarda scenei internationale.
 
CRISTINA MODREANU este critic de teatru, curator si expert in artele spectacolului, editoarea revistei Scena. ro. Doctor in teatru al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica, ea este autoarea a cinci carti despre teatrul romanesc si a numeroase articole in reviste de cultura din Romania si din strainatate, printre care Theater der Zeit, Alternatives Théatrales, Performance Arts Journal, New Theatre Quarterly, Hystrio. A sustinut conferinte pe teme teatrale la Valladolid (2004), Berlin (2006), Stockholm (2007), Universitatea din Tel Aviv (2011), Universitatea din Plymouth, Marea Britanie (2011), Universitatea California din San Diego, Statele Unite ale Americii (2012) si a predat cursuri de teatru contemporan la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, Universitatea din Bucuresti (2012–2016).

Cristina Modreanu este Fulbright Alumna si a fost Visiting Scholar al New York University, Tisch School of the Arts, Departamentul Performance Studies (2011–2012). Urmare a cercetarii ei asupra teatrului american, a publicat in 2014 la editura Humanitas cartea Utopii performative. Artisti radicali ai scenei americane in secolul 21.

Cristina Modreanu a fost curatorul celor mai importante festivaluri de teatru din Romania, printre care si a Festivalului National de Teatru. Din 2014, este curatorul Platformei Internationale de Teatru Bucuresti.

DAN PERJOVSCHI traieste si lucreaza la Bucuresti si la Sibiu, in Romania.

Expozitiile sale personale includ:„Naked Drawing“ la Ludwig Museum Cologne, 2006,„The Room Drawing“ la Tate Modern,„What Happened to US?“ la MoMA New York, 2007,„Central Court“ la Spencer Museum de la Kansas University,„Not over“ la Macro Roma in 2011,„New from The Island“ la Rejkjavik Museum of Contemporary Art in 2012 si„Unframed“ la Kiasma Helsinki in 2013.

Perjovschi a participat la bienalele de la Venetia, Lyon, Moscova, Istanbul, Sydney, São Paolo si Jakarta.
Sub titlul„States of Mind“ a avut prima lui retrospectiva la Nasher Museum, al Art Duke University Press in 2007 (impreuna cu Lia Perjovschi), iar pe cea de a doua,„Transparent Retrospective“ la CCC Tours in 2014.

Dan Perjovschi a primit Premiul„George Maciunas“ in 2004 si Premiul„Rose Shapire“— Kunsthalle Hamburg in 2016.


Desenele cunoscutului artist vizual Dan Perjovschi insotesc eseurile criticului de teatru Cristina Modreanu care se refera la productiile unor creatori romani exponentiali pentru aceasta directie, sintetizandu-le vizual tematica.

Nr. de pagini: 168
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0723 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.